Tijdelijke afname aantal kittens in asiel (2-7-2009)

kat en bolHet nieuwe beleid van dierenasiels om volwassen katten pas te herplaatsen wanneer zij gesteriliseerd of gecastreerd zijn, begint zijn vruchten af te werpen. Dit jaar is voor het eerst duidelijk merkbaar dat er minder kittens worden aangeboden.

kat en bol grootDit laat een woordvoerder van dierenasiels.com weten. “De natuur was laat dit jaar. Omdat het best lang koud gebleven is, duurde het langer voor er nestjes kwamen. Eind mei hadden meerdere asiels zelfs wachtlijsten voor jongere katjes, dat is nog niet eerder voorgekomen.” Helaas zijn de wachtlijsten bij de Nederlandse asiels nu weer aan het verdwijnen en zitten er nu weer meer kittens in de opvang dan dat er vraag naar is.

Het beleid van dierenasiels, om volwassen katten altijd pas gesteriliseerd dan wel gecastreerd in een nieuw thuis te plaatsen, begint zijn vruchten af te werpen. Dit jaar is voor het eerst voelbaar dat er minder kittens worden aangeboden. “Er zijn nu zo’n 340 advertenties van dierenopvangcentra dus helaas zijn er weer jonge katjes in overvloed. Maar we merken echt dat er langzaamaan steeds wat minder katten terechtkomen in de opvang, en dat is alleen maar goed, denk ik.”

vriend worden
Het verhaal van Tibbs