Trend in VS: decadent verjaardagsfeest voor hond (1-2-2011)

Trend vs Steeds meer Amerikaanse baasjes verwennen hun favoriete viervoeter met een chique verjaardagsfeestje. Daarop mogen taarten, verjaardagshoedjes en zelfs limousines niet ontbreken, de prijs kan oplopen tot meer dan bijna 400 euro.

Ballonnen, verjaardagshoedjes, hondvriendelijke taart, toepasselijke hotdogs en wijn, dekentjes als cadeau. Zo ziet een verjaardagsfeestje voor honden er in Manhattan tegenwoordig uit. De bedoeling van zo'n hondenverjaardagsfeestje is wel dat ook de baasjes meekomen. In Brooklyn bestaat er zelfs een hondenbakkerij 'Pawtisserie', die gespecialiseerd is in natuurlijke snoepjes voor honden. De eigenaars merkten een scherpe stijging in het aantal mensen dat verjaardagsfeestjes voor hun hond geven. trend vs2

Limousines en prinsessen
In 2005 richtte de Amerikaanse Dorothy Moore in Edmonds (Washington) het hondenrestaurant 'The Dining Dog Café' voor viervoeters en hun baasjes op. Verjaardagsfeestjes voor honden zijn er populair. Haar prijzen variëren van 72 euro tot 360 euro, maar ze heeft ook feestjes gegeven waarbij baasjes limousines afhuren voor hun huisdieren en gasten. Het prinsessenthema blijkt populair te zijn, met tiara's en roze versieringen. 

Voordelen
"Het onderhouden van sociale contacten tijdens deze feestjes is zowel goed voor de dieren als hun baasjes. Niet alleen de honden houden van de aandacht, ook de mensen varen er wel bij. De meeste mensen lijken eerst verlegen, maar door de vreugde van het feestje komen ze sneller uit hun schulp", zegt Dorothy Moore. Professor en directeur van een gedragskliniek voor honden, Nicholas Dodman, denkt dat hondenfeestjes voordelen bieden. "De kans voor dieren om met elkaar om te gaan, geeft hen voldoening."

Bron: AD

vriend worden
Het verhaal van Tibbs