Turkse burgemeester heeft warm hart voor honden en katten (18-12-2009)

kennel DalayanDutchypuppy schrijft vaak over landen waar onze viervoetige vrienden het zwaar hebben en de lokale overheid weinig wil doen de honden te helpen. Maar gelukkig zijn er ook uitzonderingen. Zoals in Turkije.

burgemeester Arif SariTijdens haar vakantie in Turkije komt hondenliefhebster Angelique Steevensz–Sluizeman in contact met burgemeester Arif Sari van Dalyan. Hij zet zich actief in voor een beter honden- en kattenbeleid. Deze burgemeester draagt alle dieren een warm hart toe, vertelt Angelique. Een belangrijk onderdeel van zijn programma is toegankelijke sterilisatie en castratie: als een dorpsbewoner een hond of kat brengt, voert de dierenarts de operatie kosteloos uit.

Ook wordt in Dalyan hard gewerkt aan het opzetten van een hondenkennel. Hiervoor moet nog wel veel gebeuren. Denk aan een goed dak, quarantaineruimte zodat zieke honden niet bij de gezonde kennel Dalayanlopen en het afdekken van het riviermoeras. Anders komen pups hierin vast te zitten en sterven zo een afschuwelijke dood.

De burgemeester staat ook open voor samenwerking met studenten van dierenartsopleidingen en andere hulporganisaties. Hier kunnen andere burgemeesters nog een voorbeeld aan nemen!

 

vriend worden
Het verhaal van Tibbs