'Twijfel geen moment' (9-8-2008)

Kim bij Acogida de San Anton3Waarschijnlijk klinkt het veel dierenliefhebbers bekend in de oren. Je wilt iets doen tegen dierenleed, maar weet niet hoe je het moet aanpakken en uiteindelijk onderneem je geen actie. Zo ging het ook bij Kim Lagé, totdat ze de stoute schoenen toch aantrok en besloot iets op poten te zetten voor de zwerfdieren in het buitenland. Lees haar verhaal.

Kim bij Acogida de San Anton1Mijn Actie!

"Na uren surfen op internet kwam ik terecht bij Acogida San Anton, een opvangcentrum in de buurt van het Spaanse dorpje Villamartin, op 45 minuten van Sevilla. Ik was meteen verkocht. Wat mij aansprak aan deze opvang is dat ze ook veel doen aan mentaliteits- en gedragsverandering bij de bevolking. Aan bewustwording, verantwoordelijkheid en respect.

Om geld in de zamelen voor deze stichting heb ik alle afdelingsmanagers van het bedrijf waar ik gedetacheerd was een mail gestuurd en hun gevraagd of ik een spaarpot op de afdelingen mocht neerzetten, zodat de medewerkers konden sponsoren.

Bij mijn eigen werkgever heb tijdens een personeelsavondje de microfoon gepakt en mijn verhaal verteld. Over mijn passie voor dieren en waarom het zo belangrijk is om Acogida de San Anton steunen. Ik ben vervolgens met een pet rond gegaan. Iedereen was erg enthousiast, onder wie mijn werkgever. Aan het einde van de avond verdubbelde hj het bedrag dat ik had opgehaald. Uiteindelijk leverde dit een bedrag op van 500 euro!!

Tevens heb ik dierenartsen benaderd en één daarvan, een dierenarts uit Utrecht, verzamelt nu medicijnen voor mij. Vervolgens heb ik ook nog een aantal farmaceutische bedrijven geschreven. Eén bedrijf reageerde daarop en stuurde 100 honderd euro aan medicijnen op.

Het is in het begin lastig om je weg te vinden, maar je moet het gewoon doen. Alle kleine beetjes helpen en je moet er vooral over praten. Er is altijd wel iemand die met een leuk of/en goed idee komt waar je weer mee verder kunt.

De Action winkel heeft voor relatief weinig geld soms dingen voor honden zoals dekens, voerbakken, vlooienbanden, hondensnoepjes, ballen en andere speeltjes. Op internet kun je ook leuke en nuttige dingen vinden zoals bijv. hondenjasjes. Met deze verkopers kun je best een leuke deal sluiten.

Kim bij Acogida de San Anton2Op visite bij de honden in San Anton

Afgelopen mei was het zover, ik ging op bezoek bij de opvang. Inmiddels had ik 700 euro ingezameld. Ik had wel een beetje kriebels in mijn buik toen ik daar aankwam. Al die blaffende honden. Zo zielig! Sommige waren bang, maar er waren er ook heel veel erg blij. Als je alles met eigen ogen hebt gezien, dan stimuleert je dat alleen maar nog meer om iets voor ze te doen, ook al is het op afstand.

In de opvang worden ze zo goed mogelijk en met veel liefde verzorgd, maar het is natuurlijk niet de ideale situatie. Ook honden willen genegenheid van een thuis en een eigen familie. Het streven is daarom ook om iedere hond weer een nieuw thuis te geven.

Als u ook graag iets wil doen om de honden te helpen, twijfel dan geen moment. Met hoe meer mensen we in actie komen, hoe sneller de honden weer een fijn leven hebben."

Groetjes Kim Lagé

vriend worden
Het verhaal van Tibbs