Update Apapa, Ayamonte (24-11-2008)

novemberEen van de projecten in Spanje dat structureel wordt ondersteund door Dutchypuppy, is de opvang Apapa in Ayamonte. Maaike (kijk voor meer informatie ook eens onder de knop 'projecten') vertelt alles over de nieuwste ontwikkelingen rond Apapa.

 


Ongeveer drie weken geleden werd de nieuwe kattenquarantaine bij ons in gebruik genomen. Het stucwerk was net droog, de laatste verflaag zat er nog niet eens op, maar de katjes in nood boden zich al aan en konden gelukkig direct in een droog, warm en schoon hok worden opgenomen. Sinds het eerste katje haar intrek nam in de nieuwe quarantaine, is het er nooit meer leeg geweest.

Onze vrijwilligers zijn heel erg blij met het nieuwe huisje: de katten liggen er relaxed bij en kunnen prima worden voorzien van medicijnen en voer. Ze worden ontwormd, opgelapt en er valt goed te zien aan hun ontlasting hoe het met ze is gesteld.

Wat een enorme verbetering is de komst van dit verblijf! De mensen blij en de katten gezond!

Na die eerste geslaagde week mochten we twee bijna afgestudeerde Nederlandse dierenartsen verwelkomen, die vervolgens twee weken lang een heleboel straatkatten hebben gesteriliseerd en gecastreerd. Ook deze katten konden enkele dagen in de quarantaine goed verzorgd worden en hun antibioticakuurtje afmaken, alvorens ze weer –inmiddels gesteriliseerd- op straat werden los gelaten.

De nieuwe kattenquarantaine is dus een groot succes. Dankzij financiële hulp van Dutchypuppy en dankzij een zeer betrokken bouwer hebben we dit kunnen neerzetten. Bedankt!

Hieronder enkele afbeeldingen van de nieuwe quarantaine.

november1

 

november2

 

vriend worden
Het verhaal van Tibbs