Update katten in opvang APAPA, Ayamonte, Spanje (10-8-2008)

Kitten opvang roodMaaike van Poelje runt in Ayamonte de stichting Apapa. Met regelmaat houdt zij ons op de hoogte van wat er allemaal gebeurt in de shelter en van het lot van 'haar' dieren. Met een donatie van Dutchykitten wordt momenteel hard gewerkt aan het realiseren van een quarantaineverblijf.

 

Zomerdrukte...

Het is hartje zomer en dat is in dierenasiels altijd ‘toptijd’. 

OpvangDe dieren stromen binnen, nog meer dan tijdens de rest van het jaar. Zo ook deze zomer. We zijn dankzij de financiële hulp van Dutchypuppy en Dutchykitten nog maar net begonnen aan het bouwen van het nieuwe kattenverblijf – de quarantaineruimte waar nieuwe, zieke en hele jonge katjes goed opgevangen kunnen worden – of het is alweer duidelijk waarom we deze ruimte zo hard nodig hebben. In de afgelopen week worden er twaalf kittens binnen gebracht en zes volwassen katten. We moeten iemand met een gevonden moederkat en drie kittens wegsturen omdat we geen plek meer hebben. Andere mensen die ons opbellen met de mededeling dat ze een kat op straat hebben gevonden moet ik eveneens teleurstellen. 

Als we teveel katten aannemen dan is de kans op uitbraak van ziekte en/of virus erg groot. Hoe moeilijk het ook is, soms moeten we hard zijn om de katten die al in de opvang zitten te beschermen. Want ons kattenverblijf is helemaal zo slecht nog niet: ze hebben een buitentuin, binnenplaats en een huisje waarin ze vrij rond kunnen lopen. De avonturiers onder de katten kunnen zelfs het bos in duiken (uiteraard zijn ze allemaal gesteriliseerd of gecastreerd).

Quarantaine

Maar als het kattenverblijf te vol zit, dan gaat het fout. Dan hebben ze het niet meer naar hun zin, breken er gevechten uit en raken er katten ziek. En dat willen we voorkomen.

Hopelijk zal de nieuwe kattenquarantaine ons en de katten wat lucht kunnen bieden! Met deze ruimte kunnen we de zieke katten beter scheiden van de gezonde katten en eveneens kunnen we ze beter behandelen en in de gaten houden. Het is weer het zoveelste stapje in de goede richting.

Hieronder wat foto's van de quarantaine in aanbouw.

Quarantaine in aanbouw

Quarantaine

 

vriend worden
Het verhaal van Tibbs