Update Stichting Dierenopvang Bosnie (24-3-2008)

Wilma de Joode is voorzitter van Stichting Dierenopvang Bosnie, een van de stichtingen die Dutchypuppy steunt. Wilma heeft voor ons een update geschreven om een idee te geven wat er ter plaatse allemaal gebeurt en waar Dutchypuppy aan bijdraagt.

Eind april gaat het gebeuren. Een hele grote groep vrijwilligers, ruim twintig mensen, komt een week werken in het asiel in Orasje. Onder de vrijwilligers bevinden zich een dierenarts en twee paraveterinairen, om te steriliseren en castreren. Er zijn mensen bij die de nazorg van de geopereerde honden op zich zullen nemen, een andere groep zal Svjetlana helpen met het verzorgen van de honden en dan blijft er een grote klusploeg over. Er moet enorm veel gedaan worden, er zijn namelijk meer dan dertig honden in het asiel die gecastreerd/gesteriliseerd moeten worden. Bovendien zijn er al verschillende mensen die aan Svjetlana hebben gevraagd of ze met hun eigen dier mogen komen. We willen in die week ook mensen uit Orasje helpen met hun dieren.

Vorig jaar april hebben we alle zeventig honden die toen in het asiel verbleven ‘geholpen’. Dankzij een donatie van Dutchypuppy, voor de vergoeding van de medische kosten, hebben we dit kunnen doen. Hopelijk dit jaar weer veel hondjes die door het medische team gedaan kunnen worden.

Na ons bezoek van vorig jaar en een gesprek met de burgemeester van Orasje in Bosnie heeft het asiel er twee duizend vierkante meter grond bij gekregen. Dat nieuwe stuk land moet natuurlijk wel afgezet gaan worden met hekwerk. We wilden dit in één keer goed doen en er zal in april om het nieuwe, maar ook om het ‘oude’ deel van het asiel, een heel nieuw hekwerk komen van twee meter hoog. Er wordt bij een bedrijf in Orasje hard aan gewerkt om het hekwerk klaar te krijgen, zodat de klusploeg het kan gaan plaatsen in april. Ook van Dutchypuppy hebben we een donatie gehad voor het hekwerk.

Grootse plannen dus voor het asiel. En mede dankzij Dutchypuppy kunnen we daar weer veel doen. Het afgelopen jaar was een succes en we hopen dat het dit jaar nog veel beter zal gaan. Aan de vrijwilligers van SDB zal het niet liggen.

Wilma de Joode (voorzitter)

april 2008 19

april 2008 10

vriend worden
Het verhaal van Tibbs