Update Stichting Dierenthuis! (8-7-2008)

Onlangs konden jullie op de site het droevige bericht lezen dat, ondanks een petitie en de nodige media-aandacht, de opvang voor onherplaatsbare honden en katten Dierenthuis zijn deuren definitief moest sluiten. Er lijkt echter een lichtpuntje in de duisternis te zijn!

Door de inzet van vele dierenvrienden met het plaatsen van oproepen, artikelen en het sturen van brieven aan de gemeente, de provincie en de Partij voor de Dieren, is het Dierenthuis gelukt medewerking te krijgen van de gemeente. Door de vele mails is de Partij voor de Dieren en zelfs de commissaris van koningin Beatrix, mevrouw Hanja Maij-Wegge, in actie gekomen voor stichting Dierenthuis. Er zijn onder andere kamervragen gesteld en men heeft de gemeente gevraagd mee te zoeken naar een oplossing!

En dat is mooi, want het droevige lot dat een heleboel honden en katten stond te wachten, lijkt daarmee gelukkig van de baan te zijn. De gemeente heeft aangegeven de talloze dieren die worden opgevangen door stichting Dierenthuis niet te zullen euthanaseren. Deze week staat er op de website van de Partij voor de Dieren te lezen dat er inmiddels een antwoord is gekomen op de eerder gestelde kamervragen. Hoewel de minister helaas niet bereid is hulp te bieden aan het opvangcentrum in nood, is er wel contact geweest met de gemeente en de provincie. Woordvoerders van de gemeente hebben nogmaals laten weten dat de gemeente zeker niet van plan is de dieren die zonder thuis dreigen te raken, een spuitje te geven.

We hopen natuurlijk allemaal dat er op tijd een passende oplossing kan worden gevonden voor alle honden en katten die worden opgevangen door stichting Dierenthuis. Wij houden je op de hoogte!

Vrijwilligers op weg naar gemeente Laarbeek

Vrijwilligers op weg naar gemeente Laarbeek

 

vriend worden
Het verhaal van Tibbs