Veel werk verzet in Bosnië (8-5-2010)

Bosnie 3 reis 2010Stichting Dierenopvang Bosnië is net terug van een groepsreis. Twee maal per jaar gaat deze stichting met een groep vrijwilligers naar Bosnië om zoveel mogelijk dieren te helpen. Lees in het verslag waaraan de donatie van Dutchypuppy is besteed.

Bosnie2 april 2010Deze reis werd er op twee locaties gewerkt. In Orasje zit het basisstation van de stichting, een asiel. Dit asiel is  zoals ieder asiel zou moeten zijn, want de honden worden hier werkelijk geweldig verzorgd. 

De tweede locatie was Zenica, een stad vlakbij Sarajevo. Daar stond een groot sterilisatieproject op de agenda. Het eerste echte grote sterilisatieproject in Bosnië dat georganiseerd werd in samenwerking met de gemeente en een lokale dierenwelzijnsorganisatie, SAPA. 

Begin dit jaar heeft Dutchypuppy een donatie gedaan om het werk in Bosnië te vergemakkelijken. Het is dan ook goed om concreet te laten zien wat er met dat geld gedaan is!

Een deel van de donatie is besteed aan het asiel. Er is een extra uitloopveld gebouwd op het asiel, waardoor een aantal honden weer meer vrijheid krijgt en vaker uit hun kennel komt. Daarnaast is er een extra kennel gebouwd om de enorme toestroom van nieuwe honden het hoofd te kunnen bieden. 

Omdat er enorme problemen waren met de bevoorrading van het asiel, is er lokaal voer ingekocht bij een fabriek. Het voer is tegen inkoopsprijs verkocht. Er is voor ruim 2 maanden voer gekocht, dus de bijna 170 honden kunnen weer even voort. 

De rest van de donatie is gebruikt voor een aantal kleine medisch aankopen, zoals ontwormingskuren, hechtdraad, scalpels en handschoenen. 

Bosnie april 2010Tijdens de reis zijn 170 dieren gesteriliseerd, gevaccineerd, ontwormd en ontvlooid. Een geweldig resultaat. In Zenica is het streefgetal van 200 honden door omstandigheden, waaronder vertraging door de aswolk, niet gehaald. Een extra stimulans om in september 2010 nog eens naar Zenica te gaan om daar nog meer dieren te steriliseren. 

Het uitloopveld dat gebouwd is in Orasje is een beginnetje, want het plan is om er dit jaar nog vijf bij te bouwen. De kosten voor de vijf velden met bijbehorende kennels zullen aardig oplopen. Stichting Dierenopvang Bosnië hoopt dan ook dat ook particulieren deze actie zullen ondersteunen!

Stichting Dierenopvang Bosnië bestaat uit vrijwilligers, alle donaties komen direct ten goede aan de dieren! 

Dutchypuppy, bedankt voor jullie donatie!

Suze Steenbergen-Andringa
www.hondenopvang.com

vriend worden
Het verhaal van Tibbs