Veilig vervoeren van uw hond (31-1-2011)

Dog in car seat Veel hondenbezitters schijnen zich het potentiële risico van ernstige verwondingen aan zichzelf, medepassagiers en hun hond niet te realiseren, als zij toestaan dat een ondeugdelijk of niet vastgemaakte hond in hun auto meereist.

Iedereen zal de enorme voordelen die de wet op het dragen van autogordels met zich mee heeft gebracht m.b.t. het redden van mensenlevens kunnen waarderen. Maar helaas bestaan dergelijke duidelijk omlijnde vereisten voor honden niet en over de risico's is weinig bekend; noch door de autoriteiten, noch door de verschillende organisaties m.b.t. het welzijn van dieren.

Wat doen hondenbezitters? dog in car seat2

Als je kijkt hoe de meeste hondenbezitters hun honden vervoeren, biedt dit een zorgwekkend inzicht over het gebrek aan kennis op dit gebied. Honden worden vervoerd in kratten, kooien, op de hoedenplank, op schoot of op de achterbank. Slechts een handvol hondenbezitters gebruikt een veiligheidsgordel om de hond te beveiligen. Waarom gebruiken we veiligheidsgordels? Als een auto betrokken raakt bij een botsing, wordt het voertuig plotseling tot stilstand gebracht. Alle losse objecten in de auto (spullen, maar ook personen en dieren) worden met enorme kracht naar voren geslingerd.

Een van de meest effectieve manieren om uw hond te goed vast te zetten in de auto is het gebruik van een veiligheidstuig voor uw hond.

Een geschikt veiligheidstuig zal:
1. Voorkomen dat een hond de bestuurder lastig kan vallen.
2. De kans op ernstige verwondingen tijdens een botsing minimaliseren.
3. Helpen voorkomen dat andere passagiers verwond raken.
4. Voorkomen dat een hond wegvlucht van de plek van het ongeval of de hulpdiensten lastigvalt.

Bron: Infoyo

vriend worden
Het verhaal van Tibbs