Vera is terug (22-1-2008)

Pas schreef Maaike over de mysterieuze verdwijning van Sint Bernard Vera uit het asiel van Ayamonte. Maaike dacht dat ze gestolen was. Goed nieuws, want Vera is terug. Helaas wel sterk vermagerd en bang.

Net op het moment dat ik had opgegeven nog iets van haar te vernemen, duikt ze even zo mysterieus weer op als dat ze verdween! Maandagochtend 21 januari lag ze ineens weer achter de poort, nog dunner dan eerst en nog steeds zo ineengedoken en apathisch. Een opgezwollen lip en nog altijd een zwaar ontstoken oog, maar haar andere oog leek wel weer beter.

Nadat we van de verbazing waren bekomen en haar uiteraard flink wat voer hadden gegeven, kwamen aan het eind van de middag de dichtsbijzijnde buren van het asielterrein ons opzoeken. Zij vertelden dat zij de avond ervoor een man hadden gesproken die Vera op dat moment bij ons opvangcentrum wilde afgeven. Hij had haar gevonden langs de kant van de weg in het stadje Lepe, zo'n 20 km verderop.

Hij had haar in de auto gestopt en naar ons gebracht, maar net op dat tijdstip waren we gesloten. Ze hebben Vera toen gezamenlijk achter het hek gebracht (dat toevallig wel open was want er waren net vrijwilligers aan het wandelen met een aantal honden).

Het mysterie lijkt dus opgelost: hoogstwaarschijnlijk is Vera twee maanden geleden toch zelf, op eigen kracht, van het terrein ontsnapt, en heeft ze al die weken rondgezworven. Dat verklaart ook waarom ze nu nog magerder is, en bovendien had ze allerlei kleine plantjes in haar vacht zitten.

We zijn heel blij dat ze weer terug is. Ze verblijft nu in het huisje op het terrein waar op dit moment twee Nederlandse studentes wonen die bij ons stage lopen. Op de foto zie je hoe zij Vera naar het huisje dragen.

We zullen haar nu eerst moeten bijvoeren en rustig laten bijkomen van haar grote en eenzame avontuur. Ze is er fysiek niet al te best aan toe, maar ik heb goede hoop dat ze daar bovenop kan komen. Hopelijk komt er snel iemand voorbij die haar wil adopteren en een liefdevol thuis kan bieden!
vriend worden
Het verhaal van Tibbs