Vijf poten in het verband (20-4-2009)

aangereden 1Maaike mailde ons over twee honden die zij vond in de brandende zon. Ze waren er slecht aan toe; alleen Apapa wilde ze helpen. Nu hebben ze vijf poten in het verband!

'Vorige week vrijdagmiddag werden we gebeld door een Spaanse mevrouw die vertelde dat ze die middag twee honden op de snelweg had zien liggen. Ze was ervoorbij gereden en had zich wel even afgevraagd wat ze daar zo deden, roerloos liggend.
Vijf uur later, toen ze klaar was met werken, reed ze dezelfde weg weer terug. Het was inmiddels 9 uur in de avond. De honden lagen nog steeds op dezelfde plek! Ze waren niet dood, er was ook geen bloed te zien, maar de honden konden kennelijk niet meer bewegen. Al die uren had NIEMAND zich om deze dieren bekommerd. Vijf uur in de brandende zon op het hete asfalt... Hoe is het mogelijk?

De mevrouw belde ons op 'of we ze maar even konden gaan halen'. Aangezien wij geen dierenambulance zijn en net, na een hele drukke dag in de shelter, thuis waren aanbeland, vroegen wij de mevrouw of zij zo vriendelijk wilde zijn om de honden naar de dierenarts te brengen, dan zouden wij ze daar later ophalen en zorg dragen voor hun verzorging en kosten. Nee, nee! De mevrouw dacht dat we gek geworden waren. Die honden mee in haar auto? Het idee!

aangereden 1Uiteindelijk is een van onze vrijwilligers de honden toch gaan halen. Ze hadden geen chip, dus 'thuisloos', ondanks het feit dat ze er niet eens zo slecht uitzagen. De volgende ochtend zijn we ermee naar de dierenarts gegaan. Lance (pointer reutje) bleek zijn beide voorpoten en zijn rechter heup te hebben gebroken. Steffi had ietsje meer geluk: zij had 'slechts' twee breuken: haar rechter achterknie en haar linkerheup. Omdat beide honden lieten merken heel graag weer op hun vier poten te willen lopen, hebben we ze vernoemd naar twee grote sportmensen: Lance ('Armstrong', hoe toepasselijk) en Steffi (Graf).

Gelukkig hebben we contact met een dierenarts in de buurt die is gespecialiseerd in botbreuken. Hij heeft inmiddels beide honden geopereerd (ze hebben allebei TWEE operatie sessies moeten ondergaan) en hij is ook zo vriendelijk ons een korting van 30% te geven op het totaalbedrag.

Beide honden doen het goed, ze lopen alweer (alhoewel ze dat maar mondjesmaat mogen de eerste drie weken, dus we moeten ze ook veel opsluiten in een bench) en de arts zegt ons dat de prognose erg goed is, mits er geen ongelukjes gebeuren deze eerste drie weken. Het is dus nog spannend, maar we hebben goede hoop op een geslaagde uitkomst.

Alletwee de honden zijn nog erg jong, we schatten ze 8 tot 9 maanden oud.
De dierenarts gaat ermee akkoord dat we hem in termijnen betalen. Uiteindelijk zal de rekening tegen de 2000 euro lopen. Hierbij een oproep tot financiele steun,  aan iedereen die iets kan missen en graag wil helpen Lance en Steffi erbovenop te helpen: ieder eurootje telt! Alvast bedankt!'

Maaike (APAPA Ayamonte)

Wil je Steffi en Lance helpen? Je kunt je bijdrage storten met deze gegevens. Let op: het is een buitenlandse rekening, dus al deze gegevens zijn nodig!  

Asociación Protectora de Animales y Plantas de Ayamonte
LaCaixa: (ES53) 2100 2245 9802 0013 7131
BIC/SWIFT: CAIXESBBXXX

 

aangereden 2

vriend worden
Het verhaal van Tibbs