Wilma (17-10-2007)

Bridget Maasland heeft kortgeleden kennisgemaakt met Wilma. Geen nieuwe vriendin of vrijwilliger, maar een chimpansee van Stichting Aap.

Binnen het project 'de Primadomus Campagne' vormen elf bekende Nederlanders elk een team met één van de elf chimpansees die komend voorjaar naar de nieuwe vestiging van AAP in Spanje zullen verhuizen. In dit opvangcentrum krijgen apen, die vaak een ellendig leven achter de rug hebben, de rust en ruimte die ze verdienen.

Wilma was voor haar ontmoeting met Bridget samen met een paar andere vrouwelijke chimpansees apart gezet van de rest. Dit om te voorkomen dat er te veel opwinding zou ontstaan over de onbekende bezoekster. Aanvankelijk zagen de dames Bridget toch wel even als bedreiging voor hun eigen positie en probeerden ze haar te imponeren met schreeuwen en zaagsel gooien. Na enige tijd keerde de rust weer en kon er even worden gefotografeerd en gefilmd.

Bridget en Wilma moeten (virtueel) de 2200 km lange reis naar het opvangcentrum in Villena in Spanje afleggen. Bridget kan kilometers of punten (2200 in totaal) voor haar team verdienen door publiciteit te genereren en fondsen te werven. AAP kent de punten toe en houdt de tussenstand van de teams dagelijks bij op de website van AAP.

De campagne heeft een wedstrijdelement; als Bridget eerder haar 2200 kilometerpunten heeft verdiend dan de andere teams, mag zij komend voorjaar in Primadomus voor het eerst de luiken openen die de chimpansees toegang tot hun mooie buitenverblijf geven.

Bridget en Wilma nemen het op tegen de volgende teams:- Eva & Ellemieke Vermolen
- Donkey & David van Gennep (directeur AAP)
- Prudence & Joke Kruijf
- Anna & Marian Mudder
- Patrick & Humberto Tan
- Achille & Jorgen Raymann
- Sita & Sabine Koning
- Bob & Rik Felderhof
- Peggy & Loretta Schrijver
- Babsie & Janine Jansen
vriend worden
Het verhaal van Tibbs