Wordt Save ‘Buurthond van het jaar 2011’? (9-3-2011)

saveBuurthond Save is een reu van het ras Galgo Español met een zwart-witte vacht, één blauw oog en één bruin oog. Twee jaar geleden werd hij geboren in Spanje en een jaar later werd hij door zijn baasje Anja naar Nederland gehaald. Nu woont hij in Putten, waar hij geliefd is in de buurt en graag met andere hondjes speelt. Daarom maakt hij kans om ‘Buurthond van het jaar’ te worden!

save2Save, die de bijnaam Lange heeft gekregen, werd geboren in Sevilla. Zijn moeder werd opgehangen, maar werd net op tijd gered. Een nest met acht puppies werd op straat gevonden, en de puppies werden herenigd met hun moeder. Stichting Greyhounds Rescue Holland ontfermde zich over de honden. Deze stichting zet zich in om straathonden uit de zuidelijke landen naar Nederland te krijgen, en dan voornamelijk honden van het ras Greyhound en Galgo, zoals Save. Toen Anja dit verhaal op de website van de stichting las, heeft ze direct geschreven dat ze graag een van de pups wilde adopteren. En dat is gelukt: een jaar geleden kwam Save naar Nederland. Door Save nu in te schrijven voor de verkiezing ‘Buurthond van het jaar’, wil Anja aandacht voor de stichting vragen.

save3Anja is voorstander van het nemen van een hond uit een asiel, ook in Nederland. “Veel mensen staren zich blind op de modehonden, terwijl er zoveel honden zijn die een goed baasje verdienen. Je wilt niet weten hoe walgelijk sommige mensen dieren behandelen. Zeker in de zuidelijke landen.”

Op 11 april wordt bekend gemaakt of Save de meest populaire hond van de provincie Gelderland is. Alle provinciewinnaars gaan vervolgens door naar de finale op 17 april, waar bekend gemaakt wordt welke hond de titel ‘Eukanuba Buurthond 2011’ verdient. Anja: “Ik hoop zo dat ik deze wedstrijd mag winnen, want de eerste prijs is een jaar hondenvoer. Dat wil ik dan meegeven aan de vrijwilligers van Greyhounds Rescue, zodat zij dit aan de arme honden in Portugal en Spanje kunnen geven.”

Bekijk hieronder het filmpje van Save. Wil je meer informatie over de wedstrijd, over Save of je stem uitbrengen? Ga naar deze website.

Bron: De Puttenaer

vriend worden
Het verhaal van Tibbs