WSPA helpt gezelschapsdieren in Australië (24-1-2011)

WSPA helpt gezelschapsdieren in BrisbaneEen noodhulpteam van WSPA is onlangs aangekomen in Brisbane, Australië. Queensland, de staat waarin Brisbane ligt, en andere staten in Australië zijn de laatste weken in de ban van de overstromingen. Samen met de lokale welzijnsorganisatie RSPCA Queensland gaat WSPA kijken wat zij kunnen doen voor de dieren in het getroffen gebied.

RSPCA heeft bewoners van Brisbane op tijd gewaarschuwd, zodat zij hun eigen dieren in veiligheid konden brengen. De dieren van mensen die hun huizen moesten verlaten toen het water al opkwam, zijn ondergebracht in schuilplaatsen bij evacuatiecentra. Geen gemakkelijke opgave, aangezien de eigen schuilplaatsen van RSPCA ook onder water kwamen te staan. In Fairfield moesten bijna 600 dieren in drie uur tijd geëvacueerd worden, wat lukte met hulp van vrijwillige boswachters.

De komende dagen gaan WSPA en de lokale organisatie bekijken welke probleemgebieden er nog zijn en welke hulp de huis- en wilde dieren daar nodig hebben. Zo kunnen zij daarop actie ondernemen.

Bron: WSPA

vriend worden
Het verhaal van Tibbs