Ziekte en overstromingen in Thaise opvang (7-11-2010)

Thailand distemper-uitbraakEr blijft het Huayang Dogs Rescue Center in Thailand weinig bespaard. De opvang werd eerst getroffen door een uitbraak van een dodelijke ziekte en daarna door hevige overstromingen.

Warin en een van haar hondenZeker 50 honden zijn in oktober bezweken aan de infectieziekte distemper, ook wel hondenziekte genoemd. Enkele maanden ervoor waren alle honden nog ingeënt tegen onder meer distemper en parvo, maar door een fout van een dierenarts was een uitbraak onvermijdelijk.

Volgens onze contactpersoon Ton Popelier had de dierenarts gezegd dat een tweede vaccinatie pas na het regenseizoen gegeven moest worden. Toen de honden ziek werden raadde hij een antibioticakuur aan, maar toen er tientallen dood neervielen was hij ineens nergens te vinden.

De hulp van een andere dierenarts werd ingeroepen en die vertelde dat de tweede vaccinatie al na twaalf dagen gegeven had moeten worden.

 
Zieke honden in quarantaineEen deel van de donatie van Dutchypuppy is gebruikt om de uitbraak van distemper onder controle te krijgen. Daar zijn wij blij om, maar we betreuren het dat er zoveel honden zijn gestorven.

Mogelijk komt er een Roemeense arts naar Thailand om zich over de dieren te ontfermen en het personeel in het asiel medisch te trainen. "Want een Thaise dierenarts vertrouwen, dat kunnen we ons niet meer permitteren", aldus Ton.

Nog nauwelijks bijgekomen van alle ellende is de opvang na zware regenval helemaal onder water komen te staan en is de elektriciteit uitgevallen. Eigenaresse Warin en haar medewerkers zitten er behoorlijk doorheen, schrijft Ton ons. Ze hebben geprobeerd om alle honden in veiligheid te brengen. Of dat is gelukt, is nog onduidelijk. Ton houdt ons op de hoogte.  

vriend worden
Het verhaal van Tibbs