Zo kan het ook! (3-3-2008)

Cat Café (thumbnail size)Het is geen geheim dat in de zuidelijke landen niet al te vriendelijk met dieren wordt omgegaan. Toch lijkt de situatie zich op sommige plaatsen langzamerhand te verbeteren.

Cat Café (scaled size)Zo was ik op mijn laatste vakantieadres op het Canarische eiland Fuerteventura weer blij te zien dat de katten die op het complex rondliepen een knipje in het oor hadden.

Wat betekent dat ze gesteriliseerd of gecastreerd zijn. Meestal blijkt dan dat daar een Duitse of een Engelse organisatie achter zit.

Maar meer dan anders viel me ook op dat ze er gezond uitzagen, goed gevoed en niet ziek. Na een paar dagen kwam ik er tijdens een wandeling achter hoe dat kwam.

Cat Café 2 (scaled size)Op twee plaatsen op het complex stonden een soort tentjes met daarop de tekst Cat Café. Vakantiegangers werden opgeroepen de katten geen restaurantvoer te geven, maar de voederbakjes in de tentjes te vullen met nat- en droog kattenvoer en water.

Dit had ik nog niet eerder gezien. Een fantastisch initiatief van de Duitse organisatie Twinkle Trust Animal Aid en niet te vergeten het Spaanse hotelmanagement.

In de schaduw (scaled size)Na een heerlijk maal genoten de katten zichtbaar van het zonnetje (of van de shaduw zoals op de foto) in de grote tuinen rondom het complex.

En ook aandacht kwamen ze niet tekort. Van de voornamelijk Duitse, Engelse en Scandinavische hotelgasten kregen ze regelmatig een aai of een knuffel.

Sandra (vrijwilliger Dutchypuppy)

 

 

vriend worden
Het verhaal van Tibbs