Zwerfhondendemonstratie met kracht (7-9-2008)

zwerfhond in TurkijeAls protest tegen de aanhoudende stroom van vergiftiging en mishandeling van (zwerf)honden in Turkije door de plaatselijke overheid, wordt er op 4 oktober om 15.00 uur Nederlandse tijd in verschillende landen van de wereld een protestbijeenkomst gehouden.

Zwerfhond in Turkije2In Nederland zal de plaats van handeling vóór de Turkse ambassade in Den Haag zijn, aan de Jan Evertstraat 15. De bijeenkomst zal een rustig karakter dragen.

Andere deelnemende landen zijn: Turkije (Istanbul), Canada (Toronto en Vancouver), Engeland (Londen), Frankrijk (Parijs) en Duitsland (Marburg).

De kracht zal vooral liggen in het feit dat in deze landen gelijktijdig wordt gedemonstreerd. De organisatie in Nederland, Stichting ActieZwerfhonden, hoopt dan ook dat meer landen op deze dag van de partij zullen zijn.

In verschillenden Zuid-Europese landen wordt het straatbeeld bepaald door de talloze zwerfhonden. Met name als het toeristenseizoen grotendeels voorbij is, worden in deze landen de dieren massaal vergiftigd en op andere inhumane wijze om het leven gebracht.

Nadere informatie te verkrijgen bij: Stichting ActieZwerfhonden

vriend worden
Het verhaal van Tibbs