Bridget, Tibbs en de Dutchypuppy Foundation

Maandag 4 januari 2016 is Tibbs bij ons thuis in het bijzijn van haar allergrootste vriend, mijn zoon Mees, ingeslapen.
Tibbs stopte een aantal dagen daarvoor met eten, eerst dacht ik uit angst voor het vuurwerk maar helaas.
Tibbs is nog nooit ziek geweest in de 12.5 jaar dat ze bij ons was en gaf nu zelf aan dat het klaar was.
Met intens verdriet en pijn in ons hart hebben we waardevol afscheid kunnen nemen en ervoor gezorgd dat zij niet hoefde te lijden.
Het gemis is groot maar de vreugde overheerst als ik aan al die mooie jaren samen terug denk!
Ontzettend bedankt voor al jullie steun en lieve woorden.

Liefs Bridget & Mees

Huisdieren zijn altijd vanzelfsprekend geweest voor mij. Van kleins af aan hebben wij honden in huis gehad. Tijdens mijn vele reizen voor televisieprogramma’s ben ik vaak geconfronteerd met veel dierenleed. In Nederland kwam ik in contact met de stichting Pup in Nood, die pups opvangt uit zowel Nederland als andere landen. Zo ben ik aan mijn grote liefde Tibbs gekomen. Tibbs was gevonden in een prullenbak in Roemenie, weggegooid als een stuk oud vuil. 

Tibbs, klik op de foto voor meer foto’s van haar

Door Tibbs kwam ik in contact met een Roemeense stichting Canibucarest, opgezet door Sara Turetta. Zij vertelde mij afschuwelijke verhalen over het lot van de Roemeense straathond. Over mensen die gokken of puppies de overkant van de snelweg halen, over hondenstaarten die worden afgehakt voor geld en over kinderen die dieren mishandelen. Ze hebben nooit geleerd dat je alles wat leeft met respect moet behandelen.

In landen waar mensen het zelf heel lang slecht hebben gehad moet nog heel wat gebeuren op het gebied van normen en waarden. Voor het programma Try before you die van BNN mochten we een wensenlijst invullen van dingen, die we gedaan wilden hebben voordat we dood gaan. Bovenaan mijn lijst stond een bezoek aan Sara en haar stichting om met eigen ogen te zien hoe 300.000 zwerfhonden daar proberen te overleven en hoe zij probeert het leven zo draaglijk mogelijk te maken voor ze. Alle honden die zij tegenkomt worden gesteriliseerd of gecastreerd, zodat de populatie uiteindelijk echt daalt. De puppies worden van straat gehaald en geadopteerd door mensen over heel Europa en de zwangere honden worden geaborteerd.

Een prachtig systeem dat tijd en geld kost. De Roemeense overheid heeft niet zoveel tijd, vandaar dat de honden van straat worden gehaald en in killing pounds worden gegooid. Als de honden daar niet worden opgehaald binnen een dag, worden ze doodgemarteld. Ik ben zelf met een verborgen camera in zo’n killing pound geweest. Teveel honden in een veel te klein hok, puppies die worden doodgetrapt of worden doodgegooid tegen de muur. Of, als ze geluk hebben, krijgen ze een spuit met puur gif in hun hart gespoten, waarna ze nog een half uur creperen van de pijn. Een pijnlijke en langzame dood, omdat een inslaapspuitje duurder is. En zeg nou zelf: met doodmaken alleen los je het probleem niet op!

Nadat ik deze mishandelingen met mijn eigen ogen had gezien, de geur van angst had geroken en ik die kleine, smekende kraaloogjes maar niet van mijn netvlies kreeg, wist ik dat ik Sara wilde helpen om te proberen hier een einde aan te maken. Mijn ogen werden geopend door mijn kleine Roemeense geluk Tibbs, maar ik ben me er erg van bewust dat dit dierenleed niet tot Roemenie beperkt blijft. Ik wil me dan ook voor zoveel mogelijk goede doelen inzetten over de hele wereld.

De problemen moeten aangepakt op die plekken waar ze zich voordoen.Ook hier in Nederland. Daarom heb ik met een aantal echte hondenliefhebbers Dutchypuppy in het leven geroepen. Tibbs is de ambassadrice van Stichting Dutchypuppy Foundation, die op 9 november ’05 is opgericht.

Gelukkig krijgt de stichting veel steun van collega-bn’ers zoals Henk Schiffmacher, die geheel belangeloos de eerste ontwerpen maakte voor de T-shirts en sweatshirts. Deze zullen verkocht worden via een groot aantal winkels. Met deze en andere acties willen wij zoveel mogelijk geld bij elkaar brengen. Hiermee kunnen we hulp bieden d.m.v. geld en goederen op de plekken waar dat nodig is.

Met jouw steun kunnen we veel bereiken!