4 april is Wereld Zwerfdierendag! (29-03-2011)

Op 4 april 2011 wordt voor de eerste keer Wereld Zwerfdierendag gehouden. Een dag waarop de wereld aandacht schenkt aan de meer dan 600 miljoen zwerfdieren. 117 Nederlandse stichtingen hebben dit initiatief gelanceerd tijdens de eerste Nationale Zwerfdierenconferentie in september 2010.

wereldzwerfdierendag2De omstandigheden waarin zwerfdieren, waaronder honden, katten, paarden en ezels, in veel landen leven, zijn alles behalve goed. Ze lijden honger, moeten extreme kou of hitte doorstaan, zijn vaak verminkt door aanrijdingen of mishandeling en hebben ziektes onder de leden. Allemaal dingen waar met geld en moeite veel aan gedaan kan worden. 

Daarom is 4 april tot Wereld Zwerfdierendag uitgeroepen. Dé dag om medeleven te tonen, te zorgen en actie te ondernemen voor alle zwerfdieren op aarde. Door social media is het nieuws over het bestaan van deze dag snel verspreid. Naast Nederland hebben diverse andere landen zich in de afgelopen maanden aangesloten: Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Thailand, België, Macedonië, Turkije, Bulgarije, Roemenië, Georgië, Sri Lanka en India.

In de deelnemende landen worden diverse evenementen en voorlichtingsbijeenkomsten gehouden. Zo is er in Nederland op zaterdag 2 april een groot evenement op Hondensportveld ’t Haartje te Amersfoort, waar een rommelmarkt wordt gehouden en diverse stichtingen hun werk promoten. 

wereldzwerfdierendag3Wat kun jij doen?
4 april heeft bekendheid gekregen door social media, en dat is precies hoe ook jij de boodschap kunt verspreiden. Schrijf, mail, twitterkrabbellinkpost, blog, forward, respecteer en like zo veel je kunt!

Animal Foundation Platform
Tijdens de Nationale Zwerfdierenconferentie is ook het Animal Foundation Platform opgericht. Dit platform bestaat uit meer dan 100 Nederlandse zwerfdierstichtingen, die hun krachten bundelen voor buitenlandse zwerfdieren. Door manden, diervoering en medische benodigdheden te verdelen, maar ook door kennis te delen over sterilisatie- en inentingsprojecten. 

Wil je meer weten over Wereld Zwerfdierendag, de diverse evenementen rond 4 april of het Animal Foundation Platform? Kijk dan op www.zwerfdierendag.nl en op www.animalfoundationplatform.nl.

Bekijk het filmpje over Wereld Zwerfdierendag:

Naar de nieuwspagina...