Stichting Bianca in Portugal

Na Spanje, Roemenië en Bosnië wil Dutchypuppy ook het lot van de Portugese honden verbeteren. In november 2008 zijn we met ambassadeur en Olympisch medaillewinnares Edith Bosch op bezoek geweest in het Zuid-Europese land.

Bekijk hier de reportage:

De viervoeters zijn aangereden, verwaarloosd, mishandeld of zitten aan een korte ketting, zonder water en in hun eigen uitwerpselen. Dit is helaas niets bijzonders voor een Portugese hond. De lokale overheid doet niets voor deze dieren in en rondom Sesimbra, een plaatsje vlakbij Lissabon.

Een klein aantal vrijwilligers van de plaatselijke dierenbeschermingsorganisatie Vereniging Bianca zorgt op een terrein naast een kerkhof voor meer dan 200 honden, die ze hebben gevonden langs de weg of hebben bevrijd uit benarde omstandigheden. Bijna altijd zijn de dieren gewond of ziek, in elk geval doodsbang. Op straat gezet als oud vuil. Sommige Portugezen binden hun hond ‘s nachts vast aan het hek of aan een boom in de buurt van het asiel.

Omdat het voor Stichting Bianca heel moeilijk is om de vele dieren in het asiel te voeden, doneert  Dutchypuppy regelmatig voer. Stichting Dierenhulp zonder Grenzen heeft voor het transport gezorgd. Inmiddels is al zo’n 4000 kilo aan brokken naar Portugal gegaan.

Maar omdat het aantal zwerfdieren in de omgeving van Sesimbra uitzonderlijk hoog is en met de dag groeit, zijn er ook andere maatregelen nodig. Er moet zo snel mogelijk worden begonnen met het steriliseren en castreren van de honden en katten daar. Een kliniek is daarom heel hard nodig.

kooiOok de honden die nu in het inmiddels overvolle asiel zitten, hebben baat bij het sterilisatieprogramma. Als er minder puppies worden geboren, hebben zij een veel grotere kans om geadopteerd te worden.

We hebben niet alleen geld nodig voor een kliniek, maar ook voor de inrichting daarvan en een auto om de dieren te vervoeren.

Om de situatie in Sesimbra te verbeteren, hebben we jullie steun nodig.

Wil jij helpen? Stort je bijdrage dan op giro 5012 ter attentie van Dutchypuppy in Amsterdam, onder vermelding van Portugal.

Lees hieronder de verslagen van ons bezoek aan Portugal
Dag 1: Een nieuw project in Portugal
Dag 2: Bezoek aan Portugal met Edith Bosch
Dag 3: De laatste dag in Portugal

Verslag Edith: ‘Ze wilden allemaal geknuffeld worden’

Verslagen van vrijwilliger Agustin 
40 puppies in twee weken (17-05-2009)
Bericht uit Sesimbra (25-01-2009) 
Sesimbra in juli en augustus (31-08-2009)