Dierenbescherming Suriname

DB SurinameNa een bezoek van Bridget aan een asiel in Paramaribo heeft Dutchypuppy besloten de Dierenbescherming Suriname financieel te steunen. Omdat de Surinaamse overheid dierenartsen niet subsidieert – wat in Nederland wel gebeurt – is het asiel afhankelijk van giften. Daarom worden zoveel mogelijk fondsenwervingsacties gehouden om de honden te kunnen helpen.

Het asiel bestaat vanaf 2008 en is de afgelopen jaren een begrip geworden onder de bewoners van Paramaribo. Zij weten het asiel te vinden voor een gezonde hond of een kat. Ook de maandelijkse markt met tweedehands boeken trekt veel mensen. Dit is voor de Dierenbescherming een structurele bron van inkomsten om voeding, medicijnen en andere materialen te kunnen kopen voor de dieren.

sterilsatieactie suriname4De Dierenbescherming Suriname houdt jaarlijks een sterilisatieactie, waarbij veel zwerfhonden worden gesteriliseerd. In 2011, het derde jaar dat deze actie werd gehouden, zijn ruim 300 honden gesteriliseerd, een recordaantal.

Steeds meer bewoners zijn van de actie op de hoogte en geven hun hond, of de hond die in de buurt rondzwerft, op. Zo wordt het probleem met de zwerfhonden bij de kern aangepakt: er worden minder pups geboren die een onzekere toekomst tegemoet gaan.

vriend worden
Het verhaal van Tibbs