Stichting Dierenopvang Bosnië 

De stichting zet zich vanuit Nederland in om de dieren in Bosnië een betere toekomst te geven, want ook in Bosnië is hulp hard nodig. De oorlog is al sinds 1995 voorbij, maar doordat veel mensen zijn vertrokken, hun huis kwijt zijn geraakt of zijn overleden zijn er enorm veel dieren op straat terecht gekomen. Na een lange strijd is er sinds 2008 een wet ter bescherming van dieren. De uitvoering en naleving van deze wet laat nog op zich wachten, maar het is een heel belangrijke stap. 

Stichting Dierenopvang Bosnië richt zich vooral op de structurele oplossingen door sterilisatie, educatie en nauwe samenwerking met lokale dierenliefhebbers en overheid. In 2008 is het educatieprogramma gestart en in 2009 is er gestart met lokale sterilisatiecampagnes in kleine dorpen. Sindsdien is de SDB een hele serieuze partner voor een aantal gemeentes en worden er in Zenica, Bihac en Orasje regelmatig grote campagnes georganiseerd. Daarnaast weten steeds meer gemeentes en organisaties de SDB te bereiken met een hulpvraag.

De SDB heeft een geweldig asiel in de gemeente Orasje met gemiddeld 170 honden. Dit is het enige echte goede asiel in Bosnië mede dankzij de inzet van de SDB, en de steun van Dutchypuppy. Dankzij jullie bijdrages zijn in april 2007 veel nieuwe kennels gebouwd en tientallen sterilisaties uitgevoerd, daarnaast wordt met donaties van DutchyPuppy regelmatig voer gekocht voor de honden. 

De vrijwilligers van de SDB staan regelmatig op beurzen voor Dutchypuppy. Zij bemannen dan vrijwillig onze stands, waarvoor onze dank!