Huayang Dogs Rescue Center Thailand
huayangthailand4
Warin Taphaothong wordt ook wel de ‘Moeder Teresa’ van de zwerfhonden genoemd. Zij is in 2002 het Huayang Dogs Rescue Center in Zuid-Thailand gestart, waar ze sindsdien veel verwaarloosde en zieke honden opvangt. Wat begon als een klein project, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een opvangcentrum met ruim 200 honden, die als dat nodig is, worden behandeld, gecastreerd of gesteriliseerd. De bedoeling is om voor de honden ook weer een gezin te vinden, wat in de praktijk vaak lastig blijkt in een land als Thailand. Het opvangcentrum is daarom ook het thuis voor vele honden.

Om te blijven bestaan en de honden de nodige hulp te kunnen bieden, heeft het opvangcentrum veel hulp nodig. Sinds 2010 steunt Dutchypuppy Huayang regelmatig met donaties, waarmee niet alleen voedsel, medicijnen en vaccinaties worden gekocht, maar waarmee ook belangrijke projecten opgestart kunnen worden.

Verbeteringen aan het opvangcentrum
In 2010 zijn er diverse verbeteringen aangebracht om het leven in het opvangcentrum weer een stukje makkelijker te maken.
–    Er is een ondergrondse wateropslag voor maar liefst 11.000 liter water gebouwd
–    Er zijn hekken geplaatst rondom de keuken, waterput en wateropslagplaats ter waarborging van de hygiëne
–    Er zijn ventilatoren gekocht om zieke honden wat verkoeling te geven
–    De grond is opgehoogd, zodat het terrein bij zware regenval niet meer blank komt te staan

Meters voor Warin
Samen met andere organisaties steunde Dutchypuppy het project ‘Meters voor Warin’. Met dit project werd een omheining voor het opvangcentrum gesponsord. Dutchypuppy heeft bijgedragen aan maar liefst 57 meter!

Dutchypuppy Sickbay
In maart 2011 is een tweede ziekenboeg, de ‘Dutchypuppy Sickbay’, in gebruik genomen, nadat er in de maanden daarvoor hard aan gewerkt was. De eerste ziekenboeg van het rescue center bood te weinig plaats aan de vele zieke en gewonde dieren. Met de opening van de tweede ziekenboeg, zijn er vier extra hokken bijgekomen.

Toekomst
Het belangrijkste is het voortbestaan van het opvangcentrum en daarmee de zorg voor de honden. Om het centrum zelfvoorzienend te maken, is een plan bedacht om een dierenkliniek, met operatiekamer, te starten. Van de opbrengst gaaj dan 50 procent naar de dierenarts, en 50 procent naar het opvangcentrum. Ook toeristen zouden hun steentje kunnen bijdragen met een bezoek aan het centrum.

Verhaal van onze vrijwilligers
Onze webredacteur Ingrid bezocht in 2011 het opvangcentrum van Warin om hier een aantal dagen te helpen. Lees hier haar verhaal (verslag nr 1 & verslag nr 2).

Ook José maakte in 2010 een reis naar Thailand en werkte als vrijwilligster in het hondenopvangcentrum van Warin. Lees hier haar verslag.

Meer informatie? Kijk op de website van het Huayang Dogs Rescue Center.