Apapa in Spanje

De samenwerking met Pet’s Place heeft Dutchypuppy in staat gesteld een nieuw project te ondersteunen: Apapa in Spanje. Dit is na Roemenië en Bosnië ons derde project dat we structureel steunen. Het is geen geheim dat in het populaire Spanje nog heel anders wordt gedacht over honden en andere dieren dan in Nederland. Viervoeters zijn gebruiksvoorwerpen; als het leuke er af is, kunnen ze weg.

De Spaanse stichting Apapa probeert ook deze honden op te vangen. De vrijwilligersorganisatie is actief in de buurt van Ayamonte. Zo’n 25 vrijwilligers, waaronder Maaike van Poelje (te zien in het filmpje met Bridget), zetten zich in ter bescherming van de dieren.

Ze vangen in de steek gelaten en mishandelde dieren op. Geven ze medische zorg en proberen de dieren te herplaatsen. Op dit moment heeft Apapa plaats voor 100 honden en 40 katten.

Onlang zijn twee vrijwilligers van Dutchypuppy naar Spanje afgereisd om te helpen bij het opknappen van de sterk verouderde dierenverblijven. Dat was hard nodig om de honden en katten fatsoenlijk de winter door te laten komen. Dutchypuppy financierde de materialen.

Het bijzondere van Apapa is dat zij hogere eisen stelt dan andere organisaties in Spanje. De dieren moeten het naar hun zin hebben, ook als ze in de shelter zitten. Bovendien worden alle dieren na binnenkomst gesteriliseerd, wat zeker niet bij elke stichting in Spanje gebeurt.
Met de steun van Dutchypuppy is er eindelijk meer aandacht voor de problematiek daar. Hopelijk zijn de gerenoveerde dierenverblijven een voorbeeld voor de lokale overheden en andere shelters in de buurt.

Binnenkort wordt er een busje aangeschaft, waarmee zwerfdieren in Ayamonte en omgeving kunnen worden opgehaald.

Kijk hieronder naar het filmpje van het bezoek van Bridget aan Apapa.