Dutchypuppy steunt sterilisatieactie zwerfhonden in Paramaribo (12-04-2011)

Eind februari van dit jaar vond voor de derde keer een grote sterilisatieactie plaats in Paramaribo, Suriname. De actie is een gezamenlijk initiatief van de Stichting Dierenbescherming Suriname en Stichting Vrienden Dierenbescherming Suriname.

sterilsatieactie suriname4Nederlandse en Surinaamse dierenartsen steriliseerden ruim 300 honden, meer dan in voorgaande jaren. De actie verloopt steeds beter. “Het project wordt steeds bekender,” zegt vrijwilligster Annemarie Wieringa. “Steeds meer mensen weten er van en geven hun hond op.” Jaarlijks worden in een aantal wijken, waar veel zwerfhonden rondlopen, flyers achtergelaten bij bewoners. Eigenaren kunnen voor een klein bedrag hun hond laten steriliseren.

De actie is bedoeld om het aantal zwerfhonden te verminderen. Annemarie: “ Sommige mensen zijn bang dat er geen honden meer zullen overblijven. Dat is natuurlijk niet zo. Maar ik denk dat we pas over tien jaar het effect zullen zien.”

Meer informatie? Bezoek de website van Stichting Dierenbescherming Suriname.

sterilsatieactie suriname3sterilsatieactie suriname2

Naar de nieuwspagina...