Teken de petitie en red zwerfhonden in Roemenië! (24-04-2011)

Om de populatie van zwerfhonden in Roemenië te verminderen, bereidt het Roemeense parlement momenteel een wet voor die het massaal doden van zwerfhonden toestaat. Ben jij hier ook tegen? Teken dan nú de petitie van Stichting VierVoeters!

Net als in veel andere landen in Oost-Europa, leven in Roemenië veel zwerfhonden. Deze dieren ontvangen vaak voedsel, water en soms zelfs medische hulp van buurtbewoners, die wel voor ze willen zorgen, maar dat niet altijd makkelijk kunnen. Sommige mensen geven de dieren zelfs namen en verzorgen ze samen met andere buurtbewoners.

Teken de petitie!
Roemenie2De Roemeense regering wil de uiterste methode inzetten om het aantal zwerfhonden terug te dringen: het massaal doden van de honden. Stiching VierVoeters doet een dringend beroep op Roemeense politici om deze wet niet door te laten gaan. Gelukkig groeit het aantal tegenstanders van deze wet, zowel in het land zelf als daarbuiten. Meer dan 40.000 mensen hebben de petitie al getekend. Hoe meer, hoe beter, dus help de stichting en teken de petitie nú!

Blijvend effect door castratie
In Roemenië werd het doden van zwerfhonden jarenlang toegestaan. Zelfs toen de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) concludeerde dat het doden van zwerfhonden geen enkele invloed heeft op het aantal honden op lange termijn, werd dit niet verboden. Pas in 2007 werd het gestaakt en kwam de nadruk te liggen op projecten waarbij de dieren werden gecastreerd, verzorgd en vrijgelaten. Stichting VierVoeters (Four Paws) heeft zich de afgelopen tien jaar ingezet voor de honden in Roemenië en al meer dan 70.000 dieren gecastreerd. Hierdoor is het aantal loslopende honden verminderd, en is er sprake van een blijvend effect.

Naar de nieuwspagina...