WSPA zet zich komende maanden in voor dieren in Japan (24-04-2011)

Door de aardbeving en tsunami in Japan van 11 maart 2011 zijn naar schatting tussen de 16 en 19 duizend dieren dakloos geworden. Nog eens talloze dieren moesten door hun baasjes achtergelaten worden in het geëvacueerde gebied rond de kerncentrale Fukushima. WSAP probeert te helpen door goede noodopvang te realiseren voor zo veel mogelijk dieren.

japan2Ruud Tombrock, directeur WSPA Nederland: “Huisdieren zijn populair in Japan. Veel van de getroffen gezinnen zijn hun huisdier kwijtgeraakt, moesten hun dier achterlaten of zijn terechtgekomen in opvangcentra waar slechts beperkte ruimte, voedsel en water beschikbaar zijn.”

In het rampgebied worden scholen gebruikt als opvangcentra, waar mensen zonder én mensen met huisdieren in aparte lokalen worden opvangen. Gezinnen hoeven dus niet van hun huisdieren gescheiden te worden. Deze scholen worden binnenkort echter weer in gebruik genomen voor regulier onderwijs, daarom moet er een andere oplossing komen. 

Ook de dierenartsen in het gebied hebben de hulp van WSPA nodig: “De plaatselijke dierenartsen en dierenbeschermingsorganisaties doen onder buitengewoon moeilijke omstandigheden geweldig werk, maar hebben snel onze hulp nodig om voor de getroffen dieren te kunnen blijven zorgen.”

Hulp van WSPA
WSPA biedt de komende drie maanden hulp aan de getroffen dieren in Japan. Zo worden dieren opgevangen en verzorgd, worden opvangcentra speciaal voor dieren ingericht naast centra voor hun baasjes en worden de dierenartsen ondersteund bij de medische zorg voor gewonde dieren.

Bron: WSPA

Naar de nieuwspagina...