Stichting Dierenopvang Bosnië mag trots zijn (29-04-2011)

Begin april is Stichting Dierenopvang Bosnië naar Orasje vertrokken voor het uitvoeren van een grote sterilisatieactie. Na de aankomst in Bosnië is het team al snel van start gegaan met de voorbereidingen. Zo hebben zij een klusteam, een zorgteam en een medisch team samengesteld.  

SDB Bosnië april 2011

Om de sterilisatieactie kenbaar te maken aan de inwoners van Orasje, heeft het team de buitenlocatie van SDB vlaggen voorzien. In aanvang van de sterilisatieactie zijn er direct een flink aantal honden gesteriliseerd. In totaal zijn er ongeveer 100 honden gesteriliseerd. Helaas kwam er op een dag een aangereden kat binnen die zo hard geraakt was dat inslapen de enige optie was. Erg sneu, maar ook dan zijn we blij dat we er zijn. Normaal gesproken is er niemand die dat kan doen voor een dier”, zegt een vrijwilliger.

 

SDB Bosnië3 april 2011Naast het medische werk hebben ook de klussers keihard gewerkt. Zo zijn er grote stukken grond omgeschept, liters grind gestort, buizen gelegd etc. Ook de operatiekamer van het asiel is voorzien van veilige en betrouwbare stopcontacten. Die kunnen soms zo gevaarlijk zijn dat de draden je tegemoet springen. ‘We zijn erg blij met het nieuwe netwerk van stopcontacten, eindelijk fatsoenlijke stroompunten in de OK’, zegt SDB.  

 

SDB Bosnië4 april 2011Verder hebben de vrijwilligers het asiel schoongemaakt, medicijnen uitgezocht, operatiesetjes uitgekookt en de honden verzorgd. Tenslotte heeft het team de nieuwe locatie ingericht. 

 

 

 

SDB Bosnië1 april 2011In Sarajevo heeft SDB om de tafel gezeten met het ontwikkelprogramma van de Verenigde Naties (UNDP). Zij hebben een programma dat zich richt op veiligheid en daar valt het zwerfhondenprobleem onder. Er zijn een aantal gemeentes die geïnteresseerd zijn in een samenwerking. Hoe de zaken daadwerkelijk gaan lopen blijft afwachten.

Voor SDB is de trip naar Bosnië erg inspannend geweest, zowel lichamelijk als geestelijk, maar de vrijwilligers zijn trots op het werk dat ze in de korte tijd hebben kunnen doen voor de dieren in Bosnië.  

SDB Bosnië2 april 2011

Voor meer informatie, ga naar de website van Stichting Dierenopvang Bosnië

 

 

 

Naar de nieuwspagina...