Teken de petitie: Een dier is geen ding! (18-05-2011)

In de wet staat dat een dier ‘een ding’ is. Wij weten wel beter. Een dier is een maatje, een familielid, een trouwe vriend…alles behalve een ding. Zo zou een dier dan ook niet gezien moeten worden volgens de wet. Vind jij ook dat een dier voortaan behandeld moet worden als een levend wezen met gevoel en wil je dat dierenmishandeling harder word aangepakt? Teken dan deze petitie.

Onlangs heeft Jamie Jane Bosman uit Almere deze actie opgezet om een voorstel wetswijziging in te dienen bij de Tweede Kamer.

Tot vandaag de dag is een dier nog altijd een niet-beschermd wezen, ondanks alle wet- en regelgeving in Nederland. Jaren geleden werd dierenmishandeling uit het Wetboek van Strafrecht gehaald en ondergebracht in de Gezondheids- en Welzijnswet voor Dieren. Die wijziging is absoluut in het nadeel geweest van de dieren. Dit is de reden dat Jamie zich inzet om dierenmishandeling weer onder te brengen in het Wetboek van Strafrecht en het eventueel gelijk te schakelen aan mishandeling van mensen. Hierdoor kan dierenmishandeling worden aangepakt en (beter) bestraft!

Het doel is om 40.000 handtekeningen in te zamelen. Alleen met 40.000 handtekeningen kan het verzoek worden voorgelegd aan de Beoordelingscommissie. Deze commissie bepaalt vervolgens of dit voorstel wordt voorgelegd aan de Kamer.

Ben jij minimaal 18 jaar? Steun Jamie (en uiteraard de dieren) dan door je handtekening te zetten (een handtekening geldt alleen met naam, adres en geboortedata gegevens!).

Petitie Een dier is geen ding1

Voor meer info kunt u ook terecht op deze hyvespagina.

Naar de nieuwspagina...