Roemenië gaat 3 miljoen honden afmaken (31-05-2011)

De Roemeense overheid heeft dinsdag een wet aangenomen die het mogelijk maakt om zwerfhonden massaal af te maken. Dat meldde de Roemeense televisiezender TVR 1.

Roemenië telt ongeveer 3 miljoen zwerfhonden. Jaarlijks worden ongeveer 700 mensen in het ziekenhuis behandeld voor bijtwonden. In het eerste kwartaal van 2011 werden 115 mensen gebeten door zwerfhonden, zo blijkt uit statistieken voor de volksgezondheid. Het wetsvoorstel houdt dierenbeschermers uit binnen- en buitenland al weken in hun greep. Meerdere keren achtereen is er door de politiek over gesproken, maar telkens werd de beslissing uitgesteld omdat deze zo omstreden is. 

In april lieten autoriteiten al 220 honden onverdoofd afmaken. Volgens activisten werden ‘besmettelijke ziektes die de honden zouden verspreiden’ als argument gebruikt.

Naar de nieuwspagina...