Tisha en Tobias; de straathondjes van Slatina (31-07-2011)

Gerdi Kaspers wil kinderen leren dat dieren niet overal ter wereld een prettig bestaan leiden. Daarom heeft ze het boekje “Tisha en Tobias, straathondjes van Slatina’ geschreven. Dit boekje gaat over twee zwerfhondjes in Roemenië. Op een speelse en verantwoorde manier laat Kaspers het belang van dierenwelzijn zien.

Boek Gerdi Kaspers1

Slatina is een grote stad in Roemenië waar veel honden op straat leven. Tisha en Tobias zijn twee van deze straathondjes. De overheid ziet geen andere mogelijkheid om van de honden af te komen dan ze naar de dodingstations te brengen. Gelukkig zijn er nog mensen in Roemenië die zich het lot van deze dieren wel aantrekt. Zij vangen de honden op en zorgen dat ze een goed huis krijgen.Tisha en Tobias ontmoeten elkaar op straat. Tisha blaakt van zelfvertrouwen en Tobias, haar vriendje is nogal onzeker.

Ze redden het ternauwernood op straat maar zijn gelukkig samen, totdat één van hen wordt geadopteerd………!

Het verhaal van Tisha en Tobias is spannend en tevens emotioneel om te lezen. Het is weliswaar gebaseerd op realiteit, maar de personages zijn gedeeltelijk verzonnen om ook de fantasie zijn werk te laten doen.

 

Gerdi KaspersGerdi Kaspers is een groot dierenliefhebber en heeft zelf een hondje uit het buitenland in huis genomen. Ook heeft ze vrijwilligerswerk gedaan in Thailand bij de Wildlife Friends Foundation in Thailand. 

Meer informatie over dit boekje of de auteur vind je op deze website.  

Naar de nieuwspagina...