Sterilisatieactie Dierenopvvang Pegadas & Bigodes Portugal (09-08-2011)

Dierenopvang Pegadas & Bigodes in Portugal wil het aantal zwerfdieren op straat verminderen door middel van sterilisatieacties. In Portugal zijn namelijk veel probleemgebieden voor dieren. Honden en katten worden hier uit huis of uit de auto gezet en aan hun lot overgelaten zodra er zich een probleem voordoet. 

Ook worden dieren in de meeste gemeenten van Portugal onnodig geruimd wanneer ze te lang in het gemeenteasiel zitten.

Dierenopvang Pegadas & Bigodes in Figeuiró dos Vinhos, Portugal is een privé initiatief van een lokale bewoonster op leeftijd, Aida Jesus Batista. De opvang is gelegaliseerd via een stichting, maar het ontbreekt Aida nog aan een ondersteunende organisatie. Het asiel werd lange tijd ‘gesteund’ door de gemeente: wat zakken voer in ruil voor het plaatsen van zwerfhonden. Maar onlangs is deze donatie vanuit de gemeente gestopt. De gemeente heeft nu zelf een asiel gebouwd, eentje waarbij de dieren na drie weken worden geëuthanaseerd. Een erg dieronvriendelijke methode.

Pegadas & Bigodes biedt langdurig onderdak, medicatie en voedsel aan zo’n 110 (zwerf)honden en katten. Daarnaast wil de opvang het aantal zwerfdieren in Portugal terugdringen. Dit is haalbaar door zoveel mogelijk zwerfdieren te steriliseren en te castreren. Op deze manier kan ervoor worden gezorgd dat er niet meer zwerfdieren bij komen. 

Sinds een jaar werken de Nederlandse Natasha en haar partner nu bij de opvang en willen Pegadas & Bigodes hierin helpen. Sterilisatie is 
natuurlijk de meest diervriendelijke oplossing en om Aida te steunen bij dit goede initiatief is Natasha op zoek naar donateurs. Vrienden en familie dragen al maandelijks bij, maar extra hulp is zeer welkom!

Aan een website voor Pegadas & Bigodes wordt nog hard gewerkt. Mocht je meer over de dierenopvang willen weten of heb je goede ideeën of goederen om de dieren te helpen, dan kun je terecht op Facebook.

Pegadas1

Naar de nieuwspagina...