Thaise politie redt 1800 honden (13-08-2011)

De politie in Thailand heeft 1800 honden gered die waarschijnlijk bestemd waren als lekkernij voor restaurants in Vietnam. Dat meldt de Thaise krant The Nation.

Dierenbeschermers hadden de politie getipt dat de honden werden vervoerd in kleine kooitjes, verdeeld over vijf vrachtwagens. Op 600 kilometer ten noordoosten van Bangkok zijn de voertuigen aangehouden.

Er zijn drie personen gearresteerd, twee Thai en een Vietnamees. Ze zijn aangehouden op grond van een wet uit 1956, waarin staat dat dieren niet zonder toestemming mogen worden verplaatst naar zogeheten risicogebieden of gebieden waar epidemieën heersen.

Wat er met de andere chauffeurs is gebeurd, is niet duidelijk. Volgens een politiewoordvoerder had één van de arrestanten eerder 600 honden achtergelaten in een bos.

De politie denkt dat de dieren per schip naar Laos zouden worden vervoerd en daarna over de weg naar Vietnam, waar hondenvlees op de menukaart staat. Hondenhandelaren kunnen aan één hond 12 tot 24 euro verdienen.

Niet alle dieren hebben de reis overleefd. De honden die nog wel in leven zijn, zijn in beslag genomen en overgebracht naar een opvangcentrum in de plaats Nakhon Phanom. Sommige honden zijn gewond; andere zijn uitgeput.

Of ze het gaan redden, is nog maar de vraag. Het opvangcentrum heeft eigenlijk niet de capaciteit om 1800 dieren op te vangen en niet genoeg voer en water tot zijn beschikking.

Thaise politie redt 1800 honden1

(Bron: Artikel NOS)

Naar de nieuwspagina...