Waarom iedereen een huisdier zou moeten hebben (21-08-2011)

Huisdieren zijn goed voor de gezondheid! Maar ze betekenen nog zoveel meer voor de mens. Hier geven we 10 redenen waarom iedereen een huisdier in zijn leven zou moeten hebben.

1. Anti-stress

Met je volle aandacht een dier aaien en ermee spelen laat je alle zorgen vergeten. Daarom zijn dieren de beste stressbestrijders.

2. Regelmaat

Voor de verzorging is een huisdier afhankelijk van zijn baasje. Deze dagelijkse activiteiten brengen regelmaat in je leven. Zo zorgt wandelen met de hond voor ontspanning, frisse lucht en een betere conditie.

3.Goed voor je weerstand

Een harig vriendje is goed voor je weerstand. Uit onderzoek blijkt dat mensen met dieren vaak minder hoofdpijn hebben en minder vaak verkouden zijn.  Natuurlijk zijn er uitzonderingen voor mensen die allergisch zijn voor dieren.

4.Gezelligheid

Het hebben van huisdieren maken een mens minder eenzaam. Met een dier in huis is er altijd iemand om voor thuis te komen. Bovendien kunt u onvoorwaarderlijke liefde verwachten van uw dier. Ook kun je al je problemen kwijt bij je huisdier zonder beoordeeld te worden.

5. Ontzettend leuk

Huisdieren maken ons leven leuk! Ze geven ons veel plezier en samen kun je de meest fijne en grappige momenten beleven.

10 redenen voor een huisdier

 

6. Vriendjes

Vooral met een hond is het makkelijk contact leggen. Woont u in een nieuwe buurt met nieuwe mensen? Een hond kan het ijs voor je breken. Voor je het weet heb je er een boel nieuwe kennissen bij.

7. Goed humeur

Het is haast onmogelijk om chagrijnig te zijn met een kwispelend of spinnend huisdier in je buurt.

8. Zintuigen aan het werk

Een hond, kat, vis, parkiet of konijn, dieren prikkelen onze zintuigen. Het doet ons goed om naar een mooi dier te kijken, heerlijk om aan te raken en leuk om te horen. Ach, soms is het alleen wat minder dat we onze diertjes ruiken (of beter gezegd wat ze produceren).

9. Fijn voor kinderen

Kinderen vormen gauw een band met hun huisdier. Vaak wordt het hun beste vriend. Huisdieren leren kinderen verantwoordelijkheid, respect en trouw. Als ze lief zijn voor een ander krijgen ze ook liefde terug.

10. Groot gezin

Huisdieren passen zich vaak prima aan in een groot gezin. Ze hebben een eigen persoonlijkheid en zorgen voor een boel gezelligheid.

10 redenen voor een huisdier2 

 

Genoeg redenen dus om een huisdier in je huis en in je hart te verwelkomen.

Naar de nieuwspagina...