Asielhonden gered van verwoestende orkaan Irene (31-08-2011)

Tientallen honden die orkaan Irene zijn ontvlucht op het Caraïbisch eiland Puerto Rico, zijn veilig aangekomen in Florida. Het opvangcentrum in San Juan waar de honden zaten werd afgelopen dinsdag ernstig beschadigd door overstromingen en harde windvlagen. Florida verwacht zo’n vijftig honden op te vangen.

Het hondenopvangcentrum in San Juan is opgericht door de stichting Save a Sato die zich inzet voor de dieren op het eiland. Na orkaan Irene besloot Save a Sato de honden op het vliegtuig te zetten richting Florida.

Na hun aankomst op Miami International Airport zijn de honden opgevangen door Humane Society of Broward County. Deze stichting heeft eerder samengewerkt met de hondenopvang. Eerst worden alle honden schoongemaakt en krijgen ze de nodige vaccinaties. Daarna gaat de stichting in samenwerking met Amerikaanse organisaties aan de slag om nieuwe baasjes voor de honden te vinden. De honden krijgen de tijd om uit te rusten en goed te eten.  

“De honden zijn nu misschien nog wat vies, maar ze zullen de hondenopvang gezond verlaten. Het enige wat de honden nodig hebben na deze ramp, is een liefdevol gezin dat voor ze wil zorgen,” zegt Cheri Wachter of the Humane Society of Broward County.

Bron: CBS Miami

Naar de nieuwspagina...