Dutchypuppy schenkt dierenambulance aan Suriname (08-09-2011)

Sinds kort heeft Dierenbescherming Suriname weer een dierenambulance die zij kunnen inzetten. Toen bleek dat de oude ambulance na intensief gebruik compleet was versleten moest er actie worden ondernomen. Dutchypuppy is nauw betrokken bij het werk dat de dierenbescherming in Paramaribo verricht en schonk daarom het benodigde bedrag voor een nieuwe dierenambulance.

De dierenbescherming in Suriname had jaren geleden een afgeschreven dierenambulance uit Nederland gekregen van de Dierenbescherming uit Noord-Holland. Deze heeft het goed gedaan maar gaf het het afgelopen jaar na intensief gebruik steeds vaker op. De dierenambulance is wel al bekend in het straatbeeld van Paramaribo. Behalve het ophalen van gewonde of verwaarloosde dieren wordt de ambulance ook incidenteel ingezet voor vervoer van dieren op verzoek van eigenaren. Veel mensen beschikken immers niet over een auto. 

Uiteraard wordt voor deze diensten betaald. De ritten in de oude ambulance werden gedaan door een bestuurslid en de beheerder van het asiel. Gezien het toenemende beroep dat door het publiek wordt gedaan op de dierenbescherming en het asiel is dat geen haalbare zaak meer. De dierenbescherming in Suriname en stichting Vrienden van de Dierenbescherming in Suriname hebben daarom geld bijeengebracht om voor twee jaar een chauffeur te kunnen betalen (die als er niet wordt gereden ook andere hand en spandiensten voor de dierenbescherming en het asiel kan verrichten). Per 1 augustus is de chauffeur Paul Huijsing begonnen.

Dierenambulance Suriname1

Naar de nieuwspagina...