Eerste rijdende dierenkliniek (10-09-2011)

Dierenarts Stella Klein heeft deze week vol trots haar mobiele dierenkliniek geopend in Doetinchem. Zij gaat honden, katten en andere dieren behandelen in haar omgebouwde ambulance. “Mensen kunnen binnenlopen wanneer ze willen, met of zonder huisdier”, vertelt ze trots. Voor zover bekend heeft Stella de eerste rijdende dierenkliniek van Nederland.

Voordat Stella haar droom werkelijkheid kon maken zocht zij stad en land af naar een geschikte camper. “Op een gegeven moment liep ik tegen deze ambulance aan. Hij was al ingericht als kliniek en voorzien van opbergruimte en airco,” zegt ze. De ambulance bevat alle benodigheden om eerste hulp bij dieren te verlenen, voor het verwijderen van tandsteen en de nodige medicijnen. Haar mobiele kliniek is zelfs geschikt voor het uitvoeren van operaties en heeft de vereiste narcoseapparatuur.   

“Ik heb zeven jaar gewerkt in een grote dierenartsenpraktijk en gemerkt dat er behoefte is aan een service aan huis. Veel katten schieten in de stress als ze in een kooitje worden meegenomen en daarna ook nog in de auto moeten. Ontspanning zorgt voor een prettigere behandeling,” zegt Stella.
Stella wil het bezoek aan de dierenarts laagdrempeliger maken voor dieren. De prik voor een narcose brengt ze aan bij de dierenliefhebbers op de bank. Onder de arm kan het huisdier vervolgens mee naar de rijdende kliniek. Dankzij haar contacten met andere dierenartsen in de omgeving kan zij eigenaren doorverwijzen voor het laten maken van een echo of een röntgenfoto’. Of ze gaat zelf met een huisdier naar een stenen kliniek. In overleg is veel mogelijk. Het kernservicegebied bestaat uit Doetinchem, Wehl, Gaanderen en Zelhem.


Stella is lid van de KNMVD, dus de kwaliteit is gewaarborgd. ,,Ik besteed graag voldoende tijd en aandacht aan mensen en dieren. Op Overstegen is natuurlijk geen wachtkamer, maar een bordje op de deur zorgt voor de nodige privacy.” Meer weten? www.rijdendedierendokter.nl.

Rijdende dierendokter

Foto: Maarten Boland

Bron: De Weekkrant.nl

Naar de nieuwspagina...