Hond troost kinderen tijdens rechtszaken (13-09-2011)

In de Amerikaanse staat Missouri begrijpen ze goed welk effect honden kunnen hebben op de emotionele toestand van mensen. Daar worden honden vaak ingezet om vooral kinderen tijdens rechtszaken bij te staan. Simon, een driejarige labrador, heeft in zijn korte leventje al ruim 300 kinderen geholpen die als slachtoffer of ooggetuigen in de rechtbank zijn verschenen.

Simons taak is het geruststellen van kinderen die in de rechtszaal moeten getuigen of worden geïnterviewd in rechtszaken. Omgaan met een intimiderend rechtssysteem is voor niemand plezierig. Dit zijn dan ook behoorlijk stressvolle situaties voor ieder mens, met name voor kinderen.

Diane Silman, Simons baas als hoofd van Ozark Foothills Child Advocacy in de Amerikaanse staat Missouri, denkt dat Simon goed aanvoelt wanneer een kind troost nodig heeft. “Een keer bleef een vierjarige wel een uur lang geconcentreerd tijdens een interview. Dat is opmerkelijk als je bedenkt dat een kind maar een korte tijd ergens aandacht voor heeft,” zegt Silman.

In Amerika wordt er al ruim 20 jaar met honden gewerkt binnen en buiten de rechtszaal. Steeds meer staten erkennen het nut van honden in het bespoedigen van rechtszaken.

Courthouse dog1

Courthouse dog2

Bron: Reuters

Naar de nieuwspagina...