Terugvinden van hond nu nog makkelijker dankzij Pet Tracker (23-09-2011)

Er is voortaan een nieuwe manier om weggelopen huisdieren terug te vinden. Het bedrijf Snaptracs, een Amerikaans dochteronderneming van chipmaker Qualcomm, komt nu met een gps speciaal voor huisdieren. Met dit systeem, Pet tracker genoemd, kunnen de baasjes zien waar hun huisdieren zich bevinden.

Het baasje kan het apparaatje aan de halsband van de hond of kat bevestigen. Door het lichte gewicht zou het apparaatje de dieren niet in de weg zitten. Het gps is bijzonder handig doordat het dag en nacht kan worden gedragen.

Een huisdier kan zelfs met het apparaatje zwemmen. De batterijen gaan tot 30 dagen mee, afhankelijk van de bewegingspatronen van het dier. Naar verwachting komt Pet Tracker in september op de markt en gaat ongeveer 70 euro kosten. Tja je moet er als baasje wel wat voor over hebben om je huisdier in de gaten te kunnen houden.

Pet Tracker1

Naar de nieuwspagina...