Hond op werkvloer maakt werknemers gelukkiger (25-09-2011)

Je hond meenemen naar het werk? Niet alle bazen vinden dit vreemd. Het kan namelijk gunstig uitpakken voor het bedrijfsresultaat. Een onderzoek van de Central Michigan University toont aan dat het houden van honden op de werkvloer zorgt voor gelukkiger werknemers. Van deze 4 grote bazen mag er op het werk geblaft worden.

Honden op de werkvloer zorgt voor een verhoogd moraal en productiviteit, lagere afwezigheid en betere relaties tussen collega’s. Honden zorgen voor meer vertrouwen en samenwerking tussen werknemers. 

Google

In de gedragsregels van Google staat zelfs een passage over katten: Google’s affectie voor onze hondenvrienden vormt een integraal onderdeel van onze bedrijfscultuur. We vinden katten leuk, maar we zijn een hondenbedrijf, dus in het algemeen valt te stellen dat katten die onze kantoren bezoeken behoorlijk gestrest kunnen raken.

Ben & Jerry 

Niet alleen ijsliefhebbers hebben een wereldbaan bij Ben & Jerry, ook hondenliefhebbers zitten goed bij de ijscoboer. Honden mogen namelijk dagelijks mee naar het werk, ze worden gezien als ‘collega’s’.

P&G Pets 

Dit bedrijf heeft zelfs een directeur hondencommunicatie, Euka, een kruising tussen een Labrador en een Bernese Mountain Dog. Hij gaat volgend jaar met pensioen na 8 jaar trouwe dienst, maar zijn opvolger staat al klaar.

Amazon 

Internet-retailer Amazon maakt ook geen probleem van honden op kantoor zolang ze ze maar aan de lijn zitten bij hun baasje.

Dog at work1

Bron: Yahoo Green 

Naar de nieuwspagina...