Dutchypuppy opent handel op Amsterdamse beurs (26-09-2011)

Met een fikse gongslag heeft Bridget Maasland, oprichtster en beschermvrouw van Dutchypuppy, vanochtend om klokslag 9 uur de handel op de Amsterdamse beurs geopend. Hiermee vraagt zij extra aandacht voor de stichting en Dogwalk 2011 dat op 2 oktober op het Scheveningse strand van start gaat.

Bijzonder aan de dogwalk is dat de finale van de bastaardhond van het jaar wordt gehouden: de eerste hondenwedstrijd zonder rashonden.

Bij ontvangst kregen de leden van Dutchypuppy een uitleg over de openingsceremonie. Met deze ceremonie wordt dagelijks de handelsdag geopend door het luiden van de gong. Een eeuwenoude traditie op de beurs als startsein van de handel. Op het balkon boven de handelsvloer werd vervolgens het gastenboek getekend. Als dank ontving Bridget na afloop een tastbare herinnering van de opening.

Bridget opent Amsterdamse beurs1

Als oudste beurs ter wereld is de Amsterdamse beurs een begrip in zowel binnen- als buitenland.  De opening van de markt door middel van de gongslag heeft inmiddels plaatsgevonden door ministers, staatssecretarissen, captains of industry, beroemde sporters, televisiepersoonlijkheden, vertegenwoordigers van charitatieve instellingen en door vele andere vooraanstaande personen en organisaties.

De gongceremonie is uitgezonden op RTLZ en De Telegraaf publiceert iedere zaterdag de leukste foto. Daarbij was de gongfoto ook te zien op schermen van de beurs op Wall Street, New York.

Zie hier het filmpje van de gongceremonie.

Bron: Euronext

Naar de nieuwspagina...