Recordpoging en Dogwalk 2011 meer dan geslaagd (03-10-2011)

Met een spectaculaire recordpoging werd de jaarlijkse Dogwalk van Dutchypuppy zondag ingeluid. Meer dan 300 mensen en honden vormden de letters ‘We love dogs’ op het strand van Scheveningen. Aangevoerd door Bridget met haar hond Tibbs werd de recordpoging vanuit de lucht gefilmd door mini helikopters. Met een schitterend uitzicht is de recordpoging dan ook geslaagd.

Zie hier de nieuwsuitzending die Stadsdeeljournaal Scheveningen uitzond over Dogwalk 2011.

DOGWALK 2011-01

Zo’n 1200 mensen liepen met hun 335 honden mee van de haven naar de pier en weer terug. Het weer was dit jaar ongekend zomers. Hierdoor moest zowel mens als hond zich om de badgasten heen manoeuvreren om bij de waterkant te komen. Een komisch gezicht. Dit jaar stond de Dogwalk in het teken van een project in Bosnië, waar Stichting Dierenopvang Bosnië enorm goed werk verricht.

DOGWALK 2011-14

Er waren natuurlijk ook weer de nodige bn’ers bij aanwezig: Loretta Schrijver deed dit jaar voor het eerst mee en was na afloop razend enthousiast. Naast Henk Bres liepen onder meer Isabelle Brinkman,  Sander Janson en Sharon met haar hond Secredo (bekend van de Tv uit Secret Story huis) mee. Mensen met vragen over de opvoeding van hun hond konden terecht bij hondenpsycholoog Bert van Straten, grondlegger van Pack Leader Hondenschool en het Dog Psychology Center Nederland.

DOGWALK 2011-17

‘Iedereen die we na afloop hebben gesproken, was erg enthousiast en heeft het goed naar hun zin gehad,’ zegt Dutchypupy.

DOGWALK 2011-26

DOGWALK 2011-02

Het was alweer de derde keer dat Dogwalk werd georganiseerd. Mogelijk was het uitzonderlijk mooie weer de reden dat er dit jaar minder bezoeker waren. Vorig jaar hadden een flink aantal mensen zich op de dag zelf nog inschreven. Deze extra inschrijvingen bleven dit jaar achter.

Al met al was het een zeer geslaagde dag en is er veel geld opgehaald voor het goede doel. En dat is toch waar het allemaal om te doen was. Binnenkort melden we de opbrengst van deze dag.

Dutchypuppy bedankt alle vrijwilligers die zich hebben ingezet. Ook bedanken we onze sponsor Pets Place zonder wie deze dag niet mogelijk was geweest. Meiden van Sketchers bedankt voor jullie donatie en inzet. Tenslotte petje af voor de firma Aerialtake Europe die de recordpoging vanuit de lucht heeft gefilmd.

DOGWALK 2011-03

DOGWALK 2011-22

De dierenambulance van stichting Pup in Nood uit Amsterdam heeft eerste hulp verleend aan een aantal deelnemende honden. Fijn dat jullie er waren.

DOGWALK 2011-07

Meer foto’s van Dogwalk 2011 en Bastaard van het jaar zijn hier te bekijken. Bestellen kan via www.oypo.nl/nelvanwijngaarden. De opbrengst komt ten goede aan Dutchypuppy.

Naar de nieuwspagina...