Dierendag in teken van actievoeren (04-10-2011)

Vandaag is het dierendag, een dag die wereldwijd op de agenda staat van dierenliefhebbers. Op deze dag is er extra aandacht voor dieren en met name onze huisdieren. Steeds meer organisaties grijpen dierendag dan ook aan om dierenleed kenbaar te maken. Dit jaar lijkt de aandacht voor dierenwelzijn toegenomen te zijn. Overal in het land worden vandaag bijzondere initiatieven getoond.

In Den Haag wordt op Het Plein door een groep mensen yoga beoefend om medeleven te tonen met de dieren in de bontindustrie. Op de Dam in Amsterdam bouwt de Partij voor de Dieren een dierenspookhuis op, waarin beelden worden vertoond uit megastallen en de visindustrie.

Baasjes die zich geen raad meer weten met het gedrag van hun hond of kat kunnen vandaag terecht bij de Gedragskliniek voor Dieren van de Universiteit Utrecht.

Dierendag 2011.1

Stichting Wakker Dier organiseert voor het eerst de EetGeenDierenDag. De stichting stelt op de site dat de beste manier om dieren in de vee-industrie te helpen is door ze niet op te eten. Een school in Haren en bedrijven als Douwe Egberts en Randstad doen mee aan de actie. Ze serveren vandaag een vegetarisch menu in de kantines. De Nederlandse Vegetariërsbond organiseert vanaf maandag een vegetarische restaurantweek. 183 restaurants doen mee aan de actie om vleeseters te laten kennismaken met de vegetarische keuken. De bond heeft voor dierendag uitgerekend dat een Nederlander in zijn leven gemiddeld 522 dieren eet.

Dierendag is vooral ook een feestelijke dag, waarop met name huisdieren extra in de watten worden gelegd. Zo geeft dierenwinkelketen Pets Place alle waakhonden in Zeist vandaag een dagje vrij. Mensen met een waakhond, kunnen een professionele beveiliger in huis krijgen. De honden gaan naar een hondenspeeltuin.

Bron: De Pers.nl en NOS

Naar de nieuwspagina...