Thaise badplaats ware hel voor zwerfdieren (06-10-2011)

Vele toeristen komen naar de Thaise badplaats Hua Hin voor zon, zee, strand en vertier. Voor de zwerfdieren die hier leven is het alles behalve vakantie. Dagelijks moeten zij zien te overleven op straat, een harde werkelijkheid. Toen de Nederlandse Marlie Timmermans zag hoe hard deze dieren hulp nodig hadden, besloot zij in te grijpen. Begin dit jaar richtte zij daarom Project Streetdogs Hua Hin op, een stichting die zich dagelijks inzet voor deze zwerfdieren.

Al jaren had Marlie de wens om iets goeds te doen voor dieren in nood. Toen het duidelijk was dat zij voor langere tijd naar Hua Hin zou vertrekken, was haar idee voor dit project al gauw omgezet in concrete plannen. Tweemaal daags bezoekt zij de zwerfhonden die rondom een tempelcomplex leven. Hoofdzakelijk om ze de nodige medicijnen te geven en hun wonden te verzorgen. Daarnaast biedt het project hulp aan zwerfhonden door ze te vaccineren en ze te steriliseren. Ondanks dat het project pas in mei van dit jaar is opgezet, hebben al meer dan 65 honden medische verzorging gekregen. Er zijn nu zo’n 14 teefjes gesteriliseerd. Een mooi begin, maar er is nog een lange weg te gaan.

Streetdogs Hua Hin3    Streetdogs Hua Hin4

Streetdogs Hua Hin2    Streetdogs Hua Hin1

– honden voor en na een medische behandeling –

“Mijn streven is om de populatie zwerfhonden in Hua Hin te verminderen en om de zwerfhonden zoveel mogelijk te ontlasten van pijn en jeuk en om hun regelmatig gezonde voeding te geven,” zegt Marlie.

Streetdogs Hua Hin 

Waar mogelijk is zoekt Marlie een nieuw onderkomen voor zowel pups als volwassen honden. Zoals bij vele stichtingen is ook Project Streetdogs Hua Hin volledig afhankelijk van donaties. Alle hulp is welkom. Zodra er genoeg geld binnenkomt, kan Marlie haar project uitbreiden naar een nabijgelegen tempelcomplex waar nog geen hulp voor handen is.

Voor meer informatie over dit project ga naar de website. Foto’s en videomateriaalgeven een sprekend beeld van het wel en wee van de honden en de geboden hulp.

Marlie’s blog laat verbazingwekkende metamorfoses van honden zien die na medische behandelingen wonderbaarlijk zijn opgeknapt.

Naar de nieuwspagina...