Protesteer tegen moord op 100.000 dieren in Oekraïne voor EK voetbal 2012 (12-10-2011)

De voorbereidingen voor het grote EK voetbaltoernooi van 2012 in Oekraïne en Polen zijn in volle gang. Een van de maatregelen die de overheid in die landen wil gaan uitvoeren, is het compleet ‘schoonvegen’ van alle straten van de niet aan een lijn lopende honden en katten. Daarbij zullen naar schatting 100.000 dieren op een zeer brute en geweldadige manier worden gevangen en worden vermoord. Help en protesteer ook tegen deze massamoord.

En dat alles alleen maar om de voetbalsupporters gedurende die 2 weken niet te laten confronteren met zwerfdieren.

Het zou dan namelijk duidelijk worden, dat de autoriteiten in deze landen en dan met name in Oekraine, respectloos omgaan met dieren. De prijs die de tienduizenden honden en katten zonder eigenaar in dat land voor deze opstelling moeten betalen is zeer hoog: namelijk een gruwelijke dood!

Van verschillende kanten zijn al initiatieven genomen om te protesteren tegen deze barbaarse methoden. Zelfs mobiele ovens worden in de straten van Oekraine hiervoor ingezet.

Alleen massale internationale petities zullen indruk kunnen maken op de autoriteiten in de betrokken landen. Hoe meer personen deze gaan ondertekenen, hoe meer kans op succes.

Marianne Thieme, medeoprichtster en fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren heeft vandaag in Hart van Nederland te kennen gegeven dat zij kamervragen gaat stellen over deze barbaarse massaslachting van zwerfdieren in Oekraïne.

Zie hier de nieuwsuitzending van Hart van Nederland waarin dit item wordt behandeld. Let op: deze video bevat schokkende beelden.

Ook wij doen een beroep op alle dierenliefhebbers om even 1 minuut de tijd te nemen om één of meerdere van de onderstaande petities te steunen.

Wilt u iets doen tegen de gruwelijke praktijken in Oekraïne, kijk dan hier en stuur een voorbeeldbrief naar één of meer betrokken organisaties.

Of teken de onderstaande petities:

http://www.thepetitionsite.com/1/tell-ukraine-to-stop-burning-animals-alive/ 

http://www.thepetitionsite.com/1/ukraine-end-killing-strays-in-your-mobile-furnaces/

Naar de nieuwspagina...