Honderdduizenden zwerfhonden in Bangkok vluchten voor water (20-10-2011)

Honderdduizenden zwerfhonden en zwerfkatten vluchten voor het water nu ook de Thaise hoofdstad Bangkok is overstroomt. Miljoenen zandzakken moeten de stad beschermen tegen het water dat de afgelopen dagen bleef stijgen. Sommige inwoners proberen de dieren te helpen. Toch moeten de meeste zwerfdieren hun eigen hachje zien te redden.

Dat het regenseizoen in Azië vaak voor overtromingen kan zorgen is wel bekend. Toch is de hoeveelheid regen die de afgelopen maanden is gevallen sinds tientallen jaren niet voorgekomen. Zo’n 30 Thaise provincies zijn getroffen door deze ramp. Veel dorpen staan dan ook volledig onder water. Volgens de Thaise overheid zou het water in Bangkok nu zijn hoogste punt hebben bereikt.

Met zo’n 18 miljoen inwoners is Bangkok de koploper met het aantal zwerfdieren dat tussen de 500.000 en 1 miljoen ligt. In de overige steden en dorpen leven nog eens een paar miljoen zwerfhonden en zwerfkatten op straat. 

De vraag of er momenteel dierenbeschermingsorganisaties ter plaatse zijn die zich inzetten voor de dieren in Bangkok is ons helaas niet bekend.

Overtromingen Bangkok

Bron: De Telegraaf

Naar de nieuwspagina...