Lid in actie voor zwaar verwaarloosde honden (05-11-2011)

In Wezep zijn vier zwaar verwaarloosde honden weggehaald bij hun eigenaren. De Landelijke Inspectiedienst kwam hiervoor in actie. Een van de honden was al overleden en gegraven in de achtertuin. De eigenaar verklaarde geen geld te hebben voor een dierenarts.

De honden werden vastgebonden aan een touw in de achtertuin van de eigenaren en ‘s nachts zaten zij opgesloten in een sterk vervuilde schuur. De twee honden die er het slechtst aan toe waren wogen nog maar de helft van hun normale gewicht en waren volledig uitgeput. Volgens de vrouw werden de honden altijd goed verzorgd en kregen ze genoeg te eten. De man verklaarde dat de honden de laatste maanden achteruit gingen, maar dat zij de dierenartkosten niet konden betalen.

Volgens een dierenarts, die ter plaatse was geroepen, waren twee van de drie nog levende honden er zo slecht aan toe dat voor hun leven gevreesd moest worden.

De drie nog levende honden zijn direct opgenomen in een dierenkliniek waar zij de nodige medische verzorging krijgen. Inmiddels is hun toestand stabiel.

Zwaar verwaarloosde honden

 Bron: Blikopnieuws

Naar de nieuwspagina...