Vier Voeters vraagt aandacht voor belang aan castratie zwerfdieren (13-11-2011)

Stichting Vier Voeters en Dierendokters Hilversum gaan de strijd tegen zwerfdierenleed en overvolle asiels aan. Om het belang van castratie onder de aandacht te brengen komen zij met een actie. Iedereen kan op 24, 26 en 28 november gratis zijn of haar hond of kat laten castreren. Met name zwerfdieren zijn van harte welkom.

Vermoedelijk lopen er in Nederland enkele tienduizenden zwerfdieren, waarvan het merendeel katten. Hoewel het probleem niet zo groot is als in sommige andere landen, raken de asiels ook in ons land overvol. De dieren belanden op straat door onachtzaamheid van eigenaren, bijvoorbeeld doordat ongecastreerde huiskatten in aanraking komen met andere katten. En dat vergroot het probleem.

Met het project Stray Animal Care zet Vier Voeters zich in voor geboortebeperking bij zwerfdieren. “Dit is de enige effectieve lange-termijn oplossing”, zegt de stichting. In ruil daarvoor moeten de lokale autoriteiten beloven geen zwerfhonden meer te doden. Ook moeten zij lokale dierenartsen opleiden om het castratieproject op de lange termijn voort te zetten.

Klik hier voor meer informatie en bekijk hun campagnefilmpje.

Naar de nieuwspagina...