België geeft zware straffen voor dierenmishandeling (17-11-2011)

Deze week zijn er in het Belgische Gent zware straffen opgelegd aan diverse dierenmishandelaars. Met deze zitting wil het Gentse gerecht het signaal geven dat dierenverwaarlozing en dierenmishandeling ernstig wordt genomen.

In veel gevallen zijn de uitgesproken straffen strenger dan het openbaar ministerie zou opleggen. Tijdens de zitting zijn zaken behandeld over de verwaarlozing van huisdieren, zoals honden en katten, maar ook de mishandeling van andere diersoorten kwamen aan bod.

De zwaarste straf was voor twee mannen en een vrouw uit Zulte, die een pony en een hond hadden verwaarloosd. Zij werden bij verstek veroordeeld tot het betalen van 5.500 euro boete elk en kregen een definitief verbod dieren te houden.

Een 33-jarige man uit Evergem kreeg een geldboete van 1.100 euro, waarvan de helft met uitstel, omdat hij zijn hond had vastgebonden aan een bank in het Gentse Citadelpark en achtergelaten. Een 49-jarige man uit Eeklo, wiens hond overleed na ernstige verwaarlozing, moet een werkstraf van 50 uur uitvoeren in een dierenasiel.

De meeste verdachten daagden niet op voor het proces.

Zware straffen dierenmishandeling België

Bron: Demorgen.be

Naar de nieuwspagina...